Direct naar de inhoud.

Trainen in alle vroegte door avondlockdown: ‘De wekker ging vanochtend om vijf uur’

  • door:
  • op:
Een warming-up in de vroege ochtend | Foto: Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Het is zes uur in de ochtend op het voetbalveld van SC Stadskanaal. Ondanks dit vroege uur en de ijskoude temperatuur van -4, schieten de veldlichten aan. Het is namelijk tijd om te gaan trainen. Door de avondlockdown mag er namelijk na 17:00 uur niet getraind worden. Maar de wedstrijden aan wel door, dus het zal wel moeten. 

Normaal gesproken verschijnen de spelers ’s avonds na een lange dag op school of werk op de training, nu was het echter een kwestie van de wekker zetten.

Warming-up

Zoals altijd wordt er begonnen met een warming up. De spelers rennen heen en weer op het witte bevroren veld. Sommigen die zich voor de gelegenheid extra warm hebben aangekleed, komt er al snel achter dat dit door de vele inspanning overbodig is. Alleen voor trainer Michel Borgeld is een dikke winterjas geen overbodige luxe. 

‘Er komen elke week meer spelers bij voor de ochtendtraining’, aldus de trainer van het JO-19 team. ‘We vroegen ons af of er wel genoeg animo voor was, maar dat is dus geen enkel punt.’

Wel wedstrijden

De coronamaatregelen treffen de amateursport al bijna 2 jaar keihard. Nu is het voor het voetbal extra vervelend. Ondanks de huidige maatregelen gaan de wedstrijden namelijk voor de verandering wel door. Er zal dus wel getraind moeten worden. ‘We hadden liever anders gezien’, aldus Borgeld. ‘Eigenlijk zoals vorig jaar. Toen gingen de wedstrijden niet door, maar de trainingen wel. Zaterdag staat er al weer een wedstrijd op het programma, dus dan is trainen wel fijn.’

Door naar de sportschool

De enige optie die nu dus nog over blijft is trainen in de vroege ochtend. ‘Mijn wekker ging om vijf uur vanochtend’, aldus speler Colin op ’t Ende. ‘En hierna natuurlijk nog naar school, maar eerst nog even naar de sportschool. Die gaat namelijk ook om 17:00 uur al dicht.’

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal