Direct naar de inhoud.

Tineke Breiderhuis krijgt 130 zonnepanelen

  • door:
  • op:
Buitenkamer Tineke Breiderhuis

STADSKANAAL – Het hospice Tineke Breiderhuis krijgt een kleine zonnecentrale op het dak. Daarmee hoopt het hospice nog voor het einde van dit jaar volledig in haar eigen energiebehoefte te kunnen voorzien.

130 panelen

De investering in 130 panelen kan worden gedaan door steun van Stichting Gebiedsfonds Stadskanaal op Zon. Het bouwen van de kleine zonnecentrale, met een geraamde opbrengst van ca. 40.000Wh, is niet eenvoudig. Met lokale ondernemers wordt op dit moment alle techniek uitgewerkt. Penningmeester Jaap Duit verwacht dat, als alles zo doorgaat, er voor het einde van dit jaar 100% eigen energie kan worden opgewekt.

Onafhankelijk

Voorzitter Roelof Kuik: ‘Los van de positieve effecten voor het milieu, zorgt deze investering op termijn voor een behoorlijke verbetering van de exploitatie van het Tineke Breiderhuis. En dat is ook hard nodig want, naast giften en donaties, zijn we qua exploitatie voornamelijk afhankelijk van een rijksbijdrage.’

Die bijdrage is afhankelijk van het aantal gasten dat gebruik maakt van het hospice. Door corona was men genoodzaakt één van de drie kamers te sluiten. Ook heeft het hospice steeds vaker te maken met gasten die de eigen bijdrage van 40 euro per dag niet kunnen betalen. Kuik: ‘Dat betalen we dus uit eigen zak. Laat duidelijk zijn: iedereen is bij ons welkom, ongeacht zijn of haar persoonlijke situatie. En dat is en blijft ons beleid.’

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal