Direct naar de inhoud.

Bouw zonnepark Alteveer van start gegaan, in december moet het klaar zijn

  • door:
  • op:
Archieffoto Zonnepark: Peter Panneman

ALTEVEER – Afgelopen maandag is begonnen met de bouw van het 9,5 hectare grote zonnepark Alteveer. Het park zal bestaan uit 17.361 zonnepanelen. Daarmee kunnen jaarlijks 3.293 huishoudens van duurzame stroom worden voorzien. Het zonnepark komt aan de noordkant van de kern Alteveer.

Begin december

‘Het project is, als alles volgens plan verloopt, begin december klaar voor gebruik’, zo laat de ontwikkelaar van het zonnepark LC Energy weten.

Het park wordt ingezaaid met kruidenrijk grasland. Rondom het park komen hagen met onder andere eik, ruwe berk, zwarte els en boswilg. Het hekwerk waar omwonenden mogelijk op uitkijken wordt begroeid met wintergroene Hedra. Daarnaast worden er nieuwe fruit- en notenbomen geplant.

Tekening van toekomstige zonnepark Alteveer | Bron: LC Energy

Gemeentefonds

‘Op dit moment worden de laatste zaken afgerond om financieel te kunnen participeren in het zonnepark’, zo vervolgt de ontwikkelaar. ‘Zodra alle relevante informatie bekend is, worden inwoners van Stadskanaal hier verder over geïnformeerd. Ook is er 70.000 euro gedoneerd aan het gemeentefonds.’

Onethisch handelen

Begin 2019 werd ontwikkelaar LC Energy door o.a. PvdA Stadskanaal en de statenfractie van de Partij voor de Dieren beticht van onethisch handelen, door een aantal omwonenden te betalen om geen zienswijze in te dienen. De ontwikkelaar sprak dit tegen en zei dat het initiatief voor compensatie van de omwonenden zelf uit ging.

‘Een mevrouw vroeg om een planschaderegeling. Dat is overigens niet ongebruikelijk. In het contract met de gemeente staat dat wij opdraaien voor planschade.’, aldus Georg van den Berg van LC Energy tegenover DvhN in maart 2019.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal