Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

SP Pekela wil de wijk in om de mening te toetsen over herindeling

Pim Siegers

Pim Siegers

OUDE PEKELA – De commissie-Jansen stelt voor om Pekela samen te laten gaan met Veendam, Menterwolde, Slochteren en Hoogezand-Sappemeer. Ook is er de mogelijkheid om één nieuwe gemeente te gaan vormen met Veendam, Vlagtwedde, Bellingwedde en Stadskanaal. Volgens de samenstellers van het rapport Grenzeloos Gunnen worden de Pekelders ingedeeld in optie 1. Maar hoe denkt de bevolking zelf hierover? Daarom worden er binnenkort drie bijeenkomsten gehouden. Dat gebeurt in de dorpshuizen van Oude, Nieuwe en Boven Pekela. Inwoners krijgen daar voorlichting en kunnen gelijktijdig hun mening geven over de bestuurlijke toekomst van de gemeente.

Vanuit de gemeenteraad werden gisterenavond diverse mogelijkheden aangedragen om de inwoners te toetsen. De SP wil zelfs langs de deuren gaan om de mening van de mensen te peilen. Fractievoorzitter Pim Siegers:” Ga met twintig man, gemeenteraad en college, de wijk in en je hoort zo wat tweehonderd huishoudens willen”. De provincie Groningen wil uiteindelijk voor eind mei weten hoe de gemeenten over de herindelingen denken.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.