Direct naar de inhoud.

Aardappelziekte Phytophthora in Nieuw Buinen geconstateerd

aardappel met PhytophthoraNIEUW BUINEN – Aardappelen in de omgeving van Nieuw Buinen zijn aangetast door Phytophthora.

Dat is een aardappelziekte die ontstaat door schimmels en algen uit de grond. Uit onderzoek van DLV Plant bleek dat deze sporen al langere tijd in de grond zaten. Volgens het onderzoeksbureau is er vanwege het huidige weer geen bestrijding voor de aardappelziekte nodig. Pas bij een volgende periode van infecties zal er een algemeen bestrijdingsadvies gegeven worden. Wel roepen ze telers op om hun percelen goed te controleren. [bron en foto: RTV Drenthe]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-