Direct naar de inhoud.

Maarsveld recyclet nu ook drankenkartons

Jan Bessembinders
Jan Bessembinders

STADSKANAAL – Wethouder doet aftrap – Tot 1 november doet de gemeente Stadskanaal en in het bijzonder  de wijk Maarsveld mee aan een landelijk onderzoek naar de verschillende manieren voor het inzamelen en recyclen van drankenkartons. De gemeente Stadskanaal is één van de door het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken geselecteerde gemeenten.

Maarsveld gaat de komende maanden lege drankenkartons inzamelen en recyclen. In de pilot wordt onder meer de kosten- en de milieuprestatie van het inzamelen en recyclen van drankenkartons onderzocht. Na afloop van het onderzoek worden de resultaten aan staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu gerapporteerd.

De pilot vindt plaats onder leiding van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken en loopt vanaf 1 juni tot 1 november 2013. In die periode willen we zoveel mogelijk lege drankpakken recyclen. We vragen de inwoners van Maarsveld daarom om pakken van zuivelproducten en dranken te scheiden van het restafval.

Waarom Maarsveld?
De gemeente heeft gekozen voor Maarsveld om de volgende redenen:
· Maarsveld is een wijk met duidelijke grenzen: de Onstwedderweg, de Atlantislaan en de Manegelaan.
· Maarsveld heeft hoogbouw- en laagbouwwoningen.
· Maarsveld bestaat uit zowel één- als meerpersoonshuishoudens.

De lege drankenkartons worden gescheiden ingezameld. Ze worden één keer per 4 weken bij de inwoners opgehaald.

Donderdag 6 juni verricht wethouder Jan Bessembinders – met behulp van een heus promotieteam – een handeling die de start van het pilotproject Recyclen drankkartons markeert. Eén en ander vindt plaats bij de C1000 in Maarsveld, Velingspad 7, om 14.00 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-