Direct naar de inhoud.

Financiële ondersteuning gebiedsfonds zonnepark van start

  • door:
  • op:
Jan Bessembinders

STADSKANAAL – Bewonersorganisaties, bedrijven en instellingen kunnen vanaf 1 september 2020 in aanmerking komen voor financiële ondersteuning van maatregelen en projecten en daarvoor een aanvraag indienen bij het Gebiedsfonds. Het Gebiedsfonds verkrijgt haar middelen door de inleg van bedrijven die zonneparken in de gemeente Stadskanaal aanleggen. Voorzitter Jan Bessembinders zegt namens de stichting ‘Gebiedsfonds Stadskanaal op zon’ dat er ondertussen 750.000 euro in de pot zit.

Het moet gaan om maatregelen/projecten die ten doel hebben om iets 

  • bij te dragen aan gebiedsversterkende maatregelen;
  • bij te dragen aan maatregelen op het gebied van leefbaarheid in de directe omgeving van een zonnepark;
  • bij te dragen aan het verduurzamen van de bestaande bebouwing;
  • het stimuleren van innovaties op het gebied van duurzaamheid en daarmee samenhangende werkgelegenheid.

Alle maatregelen/projecten dienen te worden gerealiseerd op het grondgebied van de gemeente Stadskanaal.

Alleen rechtspersonen

Alleen rechtspersonen kunnen financiële bijdragen aanvragen. In het Fondsreglement van de Stichting Gebiedsfonds Stadskanaal op Zon staan alle voorwaarden die op het verlenen van financiële bijdragen van toepassing zijn. De stichting functioneert volledig onafhankelijk van zowel de gemeente Stadskanaal als de ontwikkelaars van zonneparken.

Meer informatie, het fondsreglement en het aanvraagformulier vindt u op de website www.gebiedsfondsstadskanaal.nl.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal