Direct naar de inhoud.

Wijkraad voorzitters Stadskanaal stappen op

  • door:
  • op:

De MaarsvelderSTADSKANAAL – De voorzitters van de wijkraden Maarswold en Maarsveld in Stadskanaal voelen zich niet serieus genomen door de gemeentebestuurders en blijven bij hun standpunt op te stappen.

De leden van de wijkraden zijn de spreekbuis richting de gemeentebestuurders. Ook trachten ze in overleg met de gemeente de leefbaarheid in hun wijk op peil te houden. Ina Appeldorn en Hette Nieweg zijn de twee voorzitters die opstappen en ook de voorzitter van Stadskanaal Noord overweegt zijn functie aan de wilgen te hangen. De wijkbelangers stellen dat de gemeente wel van alles van hen verlangt maar intussen bezuinigt op de opbouwwerker. Die helpt de wijkraden bijvoorbeeld bij het maken van een wijkkrant en doet veel ondersteunend werk.

Wethouder Jan Bessembinders betreurt het opstappen en zegt dat de wijkraden wel degelijk serieus worden genomen. Hij zegt dat de opbouwwerker door de gemeente en woningcorporatie Lefier wordt betaald en dat Lefier die betaling stopt en niet de gemeente. Fractie voorzitter Klaas Pals van D66 Stadskanaal heeft inmiddels aangegeven te willen kijken hoe in de toekomst efficiënter en beter gecommuniceerd kan worden tussen gemeente en wijkraden.

Zaterdagmiddag 15 juni om 17.00 uur zijn wijkraad voorzitter Hette Nieweg (Maarsveld) en Klaas Pals uitgenodigd voor een dialoog hierover in het radioprogramma van Bert Jan Brinkman (De ZaterdagMiddagMix /RTV Stadskanaal).

Eén reactie op “Wijkraad voorzitters Stadskanaal stappen op”

  1. I.V.M een boek van Pauline Broekema over o.m. de Niewegs, vroeg ik me af, waar is de Hette Nieweg uit Terwispel gebleven. Ik mail dus om te weten te komen of pauline me nu de link gegeven heeft naar de bedoelde Hette.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-