Direct naar de inhoud.

Lefier start met verduurzaming woningen Nieuw-Buinen: ‘Lang op gewacht’

  • door:
  • op:
Luut van der Schoot (L) en Freddie Moorlag van ‘T Huurdertje onthullen het bouwdoek. Foto: Lefier

NIEUW-BUINEN – Dertig eengezinswoningen in Nieuw-Buinen worden door Lefier verduurzaamd naar energielabel A. Huurders profiteren dan van een energiezuinige en comfortabele woning. De werkzaamheden zijn vorige week begonnen. 

Huurdersorganisatie ’t Huurdertje is blij met de aanpak. ‘De bewoners kijken uit naar de verduurzaming,’ aldus Freddie Moorlag van ’t Huurdertje. “Natuurlijk betekent het dat ze de komende maanden overlast zullen ervaren, maar Lefier en aannemer Jorritsma Bouw doen er alles aan om dat zo beperkt mogelijk te houden.’

De huurders hebben er lang op moeten wachten, maar krijgen nu een opgeknapt en energiezuinige woning, zo ziet Moorlag. ‘Bovendien kunnen zij blijven wonen op de plek waar ze zich thuisvoelen.’

Nije Daip

De dertig woningen staan in de wijk Nije Daip in Nieuw-Buinen aan de Chrysantstraat, Primulastraat en de Akelei. Tien jaar geleden startte Lefier samen met de gemeente Borger-Odoorn de wijkvernieuwing van Nije Daip: naast sloop, renovatie en verduurzaming gingen ook de voorzieningen zoals groen en speelplaatsen op de schop.

De dertig woningen die de komende maanden verduurzaamd worden zullen na de werkzaamheden energielabel A krijgen. Daarvoor worden de woningen geïsoleerd, voorzien van nieuwe kozijnen en mechanische ventilatie en komen er indien nodig nieuwe CV-ketels. Ook de keukens, badkamers en toiletten worden vernieuwd. Lefier hoopt de werkzaamheden in mei af te ronden.

 

4 reacties op “Lefier start met verduurzaming woningen Nieuw-Buinen: ‘Lang op gewacht’”

  1. Leffier heeft alleen gedacht aan hoe zo goedkoop mogelijk te verbouwen. En denkt niet om de bewoners. Kinderen die een week niet kunnen douchen en dan krijg je een sleutel van een woning waar je zou kunnen douchen is nog erger dan varkens stal. Toilet word oude pot er los op gezet moet je maar even met emmertje doorspoelen. Geen toilet niks geregeld.
    Kunnen twee week niet koken. Keuken word er uit gehaald alles moet er uit. Onder tussen week verder. In de keuken is niks gebeurt . En dit duurt nog een tot 31-01-zoals ze zeggen dan komen ze douche keuken en wc af monteren.

    Dank je wel lefier
    Tom hebels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-