Direct naar de inhoud.

Hoogezand-Sappemeer lijkt te kiezen voor A7-gemeenten

  • door:
  • op:

Herindeling GroningenHOOGEZAND- SAPPEMEER – De gemeente Hoogezand-Sappemeer kan het best fuseren met Oldambt, Slochteren en Menterwolde. Dat schrijft het college van B en W in een voorstel aan de raad. Volgens het gemeentebestuur heeft deze zogeheten A7-variant de meeste kans van slagen. Maar ook twee andere varianten, waaronder het voorstel van de provincie om Hoogezand-Sappemeer bij Menterwolde, Slochteren, Veendam en Pekela te voegen, moeten wat betreft B en W nader worden onderzocht.

De liefde lijkt wederzijds want ook de gemeente Oldambt wil best fuseren met de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Alhoewel Gemeenten Zuid Groningener een slag om de arm wordt gehouden richting Vlagtwedde en Bellingwedde. Burgemeester Pieter Smit van Oldambt wordt namelijk vanaf november (op verzoek van de provincie) waarnemend burgemeester van Bellingwedde. Op maandag 1 juli moet de raad van Oldambt aangeven hoe uiteindelijk de voorkeuren liggen. De gemeente Stadskanaal heeft eerder aangegeven te kiezen voor een Veenkoloniaal/Westerwolde variant, maar ook hier wordt een slag om de arm gehouden richting Oldambt. De lokale VVD wil ook graag over de Drentse grens kijken, maar dit is niet aan de orde. Het is de bedoeling dat alleen de 23 gemeenten in de provincie Groningen samengevoegd worden tot zes nieuwe in 2018.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal