Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Hoogezand-Sappemeer lijkt te kiezen voor A7-gemeenten

Herindeling GroningenHOOGEZAND- SAPPEMEER – De gemeente Hoogezand-Sappemeer kan het best fuseren met Oldambt, Slochteren en Menterwolde. Dat schrijft het college van B en W in een voorstel aan de raad. Volgens het gemeentebestuur heeft deze zogeheten A7-variant de meeste kans van slagen. Maar ook twee andere varianten, waaronder het voorstel van de provincie om Hoogezand-Sappemeer bij Menterwolde, Slochteren, Veendam en Pekela te voegen, moeten wat betreft B en W nader worden onderzocht.

De liefde lijkt wederzijds want ook de gemeente Oldambt wil best fuseren met de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Alhoewel Gemeenten Zuid Groningener een slag om de arm wordt gehouden richting Vlagtwedde en Bellingwedde. Burgemeester Pieter Smit van Oldambt wordt namelijk vanaf november (op verzoek van de provincie) waarnemend burgemeester van Bellingwedde. Op maandag 1 juli moet de raad van Oldambt aangeven hoe uiteindelijk de voorkeuren liggen. De gemeente Stadskanaal heeft eerder aangegeven te kiezen voor een Veenkoloniaal/Westerwolde variant, maar ook hier wordt een slag om de arm gehouden richting Oldambt. De lokale VVD wil ook graag over de Drentse grens kijken, maar dit is niet aan de orde. Het is de bedoeling dat alleen de 23 gemeenten in de provincie Groningen samengevoegd worden tot zes nieuwe in 2018.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Hoogezand-Sappemeer lijkt te kiezen voor A7-gemeenten

  1. Stadskanaal mag van mij prima samen gaan met Oldambt, maar waar bij mij wat kriebels zitten is hoe gaat het dan verder met de prachtige parels die beide gemeenten hebben opgebouwd te weten Geert Teis versus De Klinker en Refaja versus Ommelander ziekenhuis groep? Als daar klaarheid over kan komen, zou dat ook ruimte kunnen geven.

    Op andere vlakken als Wedeka en Synergon zie ik niet zo heel veel problemen ontstaan. Zijn er eigenlijk meer mensen die dergelijke parels weten, en misschien zelf wel kunnen inschatten waar het heen zou kunnen gaan als het een gemeente wordt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.