Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Secret Forest festival Stadskanaal Are Go

In overleg met elkaar (F: B.J. Brinkman / RTVS)

In overleg met elkaar (F: BJ Brinkman / RTVS)

STADSKANAAL – Het aftellen is begonnen voor het Secret forest festival in Stadskanaal, de organisators Jeroen van Broekhoven, Studio TaS en natuurlijk voor de dj’s en vele bezoekers. Het goede weer is besteld want volgens het KNMI gaan de temperaturen volgende week flink omhoog. RTV Stadskanaal sprak vandaag met Jeroen van Broekhoven en samen met hem hebben we alvast het festival terrein mogen verkennen.

Interview: Dit houd je wel van de straat he?
Jeroen: “Best wel, we hebben hier in het Pagedal eerst weken van te voren alles in kaart moeten brengen, alles wat leeft, groeit en bloeit is opgeschreven. Volgende week wordt het terrein opgebouwd en dat gaat zeker enkele dagen duren. Het gaat dan ook om 11.400 vierkante meter festivalterrein. Er zijn ongeveer 300 medewerkers om de podiums en stages op te bouwen en om alles in goede banen te begeleiden”.

Ben je ook zenuwachtig i.v.m. het natte en veel te koude weer van dit moment?
Jeroen: “ Ja, dat heb je niet in de hand maar gelukkig zijn de voorspellingen gunstig. Er wordt 23 tot 25 graden voorspeld. We hebben in ieder geval voldoende bier in de tanks, zo’n 17000 liter om de dorstige kelen te smeren”, aldus een vrolijk gestemde van Broekhoven. Hij heeft ook reden om goed gemutst te zijn. Het gaat goed met zijn discotheek. Onlangs nog uitgeroepen tot de populairste club van Nederland. Jeroen: “We willen steeds verder en daarom heb ik besloten om naast FOX dit dancefestival te organiseren.

Is een dancefestival niet erg omvattend om te organiseren?
“Ja, dat klopt. Het Secret Forest Festival doen we dan ook samen met Studio TaS, het bedrijf dat verantwoordelijke is voor de Fusion of Dance evenementen in Zwolle. Het wiel opnieuw uitvinden heeft geen zin, vandaar dat we een partner hebben gezocht om dit evenement in een keer uit te laten groeien tot een van de grootste festivals van noord Nederland”. “Mocht het dit jaar een succes worden en krijgen we van de gemeente Stadskanaal wederom vergunning wil ik het jaarlijks blijven organiseren. Het Pagedal is een uniek decor hiervoor”, aldus Jeroen.

Deel van het festivalterrein (F: B.J. Brinkman / RTVS)

Deel van het festivalterrein (F: BJ Brinkman / RTVS)

Media:
RTV Stadskanaal gaat samen met Radio Westerwolde op zaterdag 6 juli het dancefestival verslaan. Hiervoor zijn de normale radioprogramma’s enigszins aangepast. RTV- Stadskanaal gaat tussen 12.00 en 18.00 uur een info-tainment programma brengen en schakelt regelmatig naar verslaggevers op het festival terrein voor het allerlaatste nieuws. Vanaf 18.00 uur tot 00.00 uur zijn de zenders van Radio Westerwolde en RTV Stadskanaal aan elkaar gekoppeld en brengen een gezamenlijk radioprogramma ‘live’ vanaf het Secret Forest Festival terrein vanuit het sprookjesachtige Pagedal. Radio verslaggevers zijn o.a. Rene de Jonge en Jeroen Russchen (Spikey Spike).

Toegangsbewijs:

Hier zal de ingang komen (f: RTVS / BJ Brinkman)

Hier zal de ingang komen (f: RTVS / BJ Brinkman)

Er worden speciale (nacht) bussen ingezet om de duizenden bezoekers heen en terug te vervoeren. Eenmaal toegelaten op het terrein kun je er niet meer vanaf. Dat is ook niet nodig, er is eten, drinken en er zijn 120 toiletten opgesteld. Hiermee wordt onnodig heen en weer geloop voorkomen. Snel even internetten via een smartphone gaat wel moeilijk worden. Slechts 2G lijkt toegankelijk. Dat hebben we vandaag geconstateerd. Als de bezoekers allemaal tegelijk gaan twitteren gaat het netwerk zeker plat.

Alle ins en outs maar ook de complete line up met de aanwezige top dj’s en de Talentenstage en het kopen van toegangsbewijzen kun je vinden op de website: SecretForestfestival.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Secret Forest festival Stadskanaal Are Go

  1. Jongens zet hem op succes !!!!!!!

    zou super zijn voor stadskanaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.