Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ubbo Emmius Onstwedde tevreden over het geboekte examen resultaat!

20130627_ubboemmius_persberichtExamenuitslagen2013_Foto_OnstweddeONSTWEDDE – Ubbo Emmius Onstwedde kan terugkijken op roerige examenweken maar is tevreden. De resultaten zijn positief te noemen: van de kaderberoepsgerichte leerweg zijn zelfs alle kandidaten geslaagd. Bij de gemengde en theoretische leerweg waren aanvankelijk 9 kandidaten niet geslaagd. Via het herexamen konden 4 kandidaten echter alsnog hun felbegeerde papier halen. “Het is natuurlijk jammer dat er vijf leerlingen niet geslaagd zijn, maar met zoveel geslaagden zijn we best wel tevreden,” concludeert interim directeur Marius Harkema.

Kandidaten vonden het examen “zwaarder dan gedacht”. De regel voor het slagen was namelijk een gemiddelde voor het centraal examen van minimaal 5,5. Dit bleek voor veel kandidaten een (te) grote hobbel. Dat het examen niet in school maar op een aparte locatie bij de school gehouden werd, was –volgens de leerlingen – “lekker rustig, maar het was wel een beetje koud”. Op die locatie is tijdens de examenvoorbereiding ook een proefexamen gehouden. “Fijn, maar zenuwen heb ik toch niet; ook niet bij het echte examen,” aldus een van de leerlingen.

“Samen met de leerlingen is hard gewerkt naar het examen toe,” vertelt de heer Woudstra. “Er waren examenmodules om bij leerlingen de ‘puntjes op de i te zetten’ voor het examen. En natuurlijk heb je dan spanning net als de leerlingen. Maar als je dan ziet dat leerlingen met wat ze op school geleerd verder kunnen gaan, doet dat goed. Dat heb je ze toch maar bijgebracht.”

Door het uitstel van de uitslag bij kandidaten met economie werd de ‘uitslagstress’ flink opgevoerd. Ondanks de berichtgeving op internet werd er veel naar school gebeld. Gelukkig kon donderdags snel de uitslag voor die kandidaten meegedeeld worden.

De diploma-uitreiking was gezellig met een grote opkomst van enthousiaste ouders en andere familieleden. De zaal was te klein! Een docent zei dat er door docenten nog heerlijk lang nagekletst is met de –nu- oud leerlingen. Ook via deze weg wil het Ubbo Emmius Onstwedde alle geslaagde kandidaten -en hun ouder(s)/verzorger(s)- van harte gefeliciteerd met het diploma. “Daarmee ben je goed voorbereid op het vervolg!”

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.