Direct naar de inhoud.

Leerlingen en studenten Sportparklaan maken ontwerp voor Makeport Mercurius

  • door:
  • op:
Het grote gebouw op het Phillipsterrein F: Noorderpoort Stadskanaal

STADSKANAAL – Leerlingen van het Ubbo Emmius Sportparklaan en studenten van het Noorderpoort Beroepsonderwijs zijn afgelopen periode aan de slag gegaan met een ontwerp voor Makeport Mercurius in Stadskanaal. De oude gebouwen die op het Phillipsterrein staan, moeten een nieuwe inhoud krijgen. ‘Vanuit Makeport Mercurius is het de bedoeling om ondernemers en onderwijs te versterken’, aldus de scholen.

De derde klassers van het vmbo zijn aan het nadenken over de invulling van het grote gebouw waar nu nog een fotokunstwerk hangt. Het bestuur van Makeport Mercurius, dat is opgericht in 2019 vanuit lokale MKB-bedrijven, financiële instellingen, de beide scholen en de gemeente Stadskanaal, heeft de leerlingen gevraagd om met een voorstel te komen voor de indeling en de kleuren aan de binnenkant. Ze nemen de rol van architect op zich.

Leerlingen van meerder opleidingen

Wat het project extra bijzonder maakt? ‘Leerlingen van verschillende opleidingen doen mee aan dit project. Leerlingen van Zorg en Welzijn, Produceren, installeren en energie, Service, business en media en Bouwen, wonen en interieur uit klas 3 van het Ubbo Emmius werken hierin samen om tot een goed plan te komen.’

Daarnaast kijken studenten van jet Noorderpoort hoe de plannen technisch uitgewerkt kunnen worden. ‘Studenten Bouwkunde kijken naar de technische mogelijkheden en maken daar een voorstel bij.’

Betrokken bij definitieve plannen

Het voorstel van de leerlingen en studenten wordt betrokken bij de definitieve plannen voor Makeport Mercurius. Het bestuur van Makeport Mercurius is blij met de input van de leerlingen en studenten. De leerlingen kijken met een heel andere blik naar zo’n gebouw dan volwassenen en dat kan verrassende en heel waardevolle inzichten geven.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal