Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stichting Armslag ontvangt € 10.000 van het Oranje Fonds

De winkel van Stichting ArmslagSTADSKANAAL – Stichting Armslag in Stadskanaal heeft van het Oranje Fonds € 10,000 gekregen om een Unieke winkel op te richten in Stadskanaal. Dank zij het Oranje Fonds is er een mooi ingerichte boetiek ontstaan aan de Nederlandlaan 7a in Stadskanaal. Dit concept is uniek in Nederland, want het is een winkel voor iedereen.

Stichting Armslag werkt door middel van ‘local for local’. Mensen helpen mensen uit hun eigen woonomgeving door kleding en goederen die geschikt zijn voor hergebruik in te brengen. Deze kleding en goederen komen ten goede aan anderen uit dezelfde omgeving. Het betrekken van inwoners en ondernemers bij dit Project in hun eigen regio is dan ook één van de kernactiviteiten van dit project.
Ronald van der Giessen, directeur: “Het Oranje Fonds wil graag op een duurzame manier de sociale kant van de samenleving stimuleren. Onze bijdrage aan dit bijzondere project is daarvan een uitwerking. We verwachten dat, mede door onze steun, dit project succesvol zal zijn en de lokale samenleving leefbaarder maakt.”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 32 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.
De Stichting Stichting Armslag is een particuliere organisatie die ten doel heeft om op een duurzame manier te investeren in de participatie en ontwikkeling van mensen die zonder extra steun aan de zijlijn van de samenleving terecht dreigen te komen. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het voeren van een kringloopwinkel waar mensen goederen kunnen inbrengen en verkrijgen. Deze goederen kunnen bestaan uit: kleding, speelgoed, kleine huishoudelijk artikelen etc. De boetiek is er voor iedereen die er wil winkelen, Naast de al voordelige prijzen. Hebben de minima nog meer voordeel.

Hoe werkt Boetiek Armslag? In haar winkel werkt Armslag met een ‘drietrapsraket’. – De eerste trap wordt gevormd door mensen die rondkomen van een inkomen niet hoger dan 110% van de geldende bijstandsnorm. Mensen uit trap één hebben per kwartaal recht op een nader te bepalen hoeveelheid kleding uit de winkel. Voor al het andere betaalt men een ledenprijs. – De tweede trap wordt gevormd door de zogenaamde ‘werkende armen’. Mensen die wel meer verdienen dan 110% van de geldende bijstandsnorm, maar die doordat ze vervolgens buiten alle ondersteuningsregelingen vallen feitelijk niet veel méér per maand te besteden hebben dan de mensen uit de eerste trap. Mensen uit trap twee betalen voor alles uit de winkel een ledenprijs. – De derde trap wordt gevormd door zij die niet in de eerste of tweede trap thuis horen. Mensen uit trap drie betalen de normale winkelprijs. Voor meer informatie, kijk op: stichtingarmslag.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.