Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeenteraden moeten voor 1 december besluit nemen gewenste herindeling

Gemeenten Zuid GroningenGRONINGEN – Gisteren gaven gedeputeerde Piet de Vey Mestdagh (D66) en burgemeester Rika Pot van Appingedam, die ook de voorzitter is van de Vereniging Groninger Gemeenten (VGG), een toelichting op de visie van de provincie op de gemeentelijke herindelingen. Er is een soort van tussenbalans opgemaakt en besloten is om een zogeheten ‘oliemannetje’ aan te stellen om de ‘stroef-lopende’ onderhandelingen te smeren en om de gemeenten te helpen met het maken van een keuze. Gesprekken met alle gemeenten leverden gedeputeerde staten tot nu toe geen definitief plaatje van de herindelingen op. Alle gemeenten hebben een andere voorkeur met hierop diverse varianten, dan die in het rapport Grenzeloos Gunnen van commissie Jansen stonden gepresenteerd.

Vey Mestdagh was gisteren helder in zijn uitspraak dat voor 1 december dit jaar de gemeenteraden een besluit moeten nemen over de gewenste indeling. Dus geen alternatief of 2e keuze maar een duidelijk besluit. Gemeenten die dat niet doen kunnen er op rekenen dat de provincie dan de knoop doorhakt.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.