Direct naar de inhoud.

Veendam stopt ambtelijke samenwerking met Pekela

  • door:
  • op:
Gemeentehuis Veendam – (F: H. Drenth)

VEENDAM – De gemeente Veendam wil niet langer ambtelijk samenwerken met de gemeente Pekela. Ambtenaren werken nu nog voor beide gemeenten in de organisatie De Kompanjie, maar die manier van werken ziet Veendam niet langer zitten zo schrijft RTV Noord op haar website. Het gaat om een voorgenomen besluit van de gemeente Veendam dat dinsdagmiddag ook is voorgelegd en gecommuniceerd aan de gemeente Pekela.

Gedoe

Er is al lange tijd gedoe over de samenwerking in ‘De Kompanjie’. De gemeente Pekela zag echter verbeterpunten en was tevreden. Veendam heeft zich wel al meerdere keren negatief uitgelaten over de samenwerking. Veendammer burgemeester Sipke Swierstra: “De voordelen van een samenwerking, zijn er helaas onvoldoende uitgekomen. De aansturing van de organisatie is niet eenduidig. Er zijn eigenlijk twee kapiteins op één schip. De beslissingen leiden tot een verdeelde uitvoering. Dat is niet wenselijk. Wij kijken op andere manieren naar De Kompanjie. Het is gewoon nooit helemaal uit de verf gekomen. Je ziet overal in het land dat dit soort organisaties tot aansturingsproblemen leiden”, aldus Swierstra tegen RTV Noord de regionale omroep voor de provincie Groningen.

Herindeling

De gemeente Pekela heeft aangeven dat het in de toekomst niet wil herindelen met alleen de gemeente Veendam. Pekela wil ook Stadskanaal erbij, maar dat ziet Veendam niet zitten. En dus blijft er blijkbaar maar één optie over voor Veendam: Zelfstandig blijven als gemeente en de ambtelijke banden met Pekela doorsnijden.

  • Bij de Kompanjie werken ongeveer 320 mensen. Zij zijn vanmorgen via hun interne communicatiesysteem op de hoogte gebracht van het nieuws



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal