Direct naar de inhoud.

Pekela wil inventarisatie gemeentelijke toekomst

  • door:
  • op:
Gemeentehuis Pekela – (Foto: Wilma Swarts/RTV1)

PEKELA – De gemeente Pekela heeft zich bij de provincie gemeld met de vraag een gezamenlijke verkenning op te zetten om te kijken naar de toekomst van de gemeente. Dat schrijft RTV Noord op haar website.

De Kompanjie 

De mislukte herindeling in Zuidoost-Groningen zet Pekela voor het blok. De gemeente vraagt zich af in hoeverre zij zelfstandig de toenemende druk op het ambtelijk apparaat aan kan nu de gemeente Veendam het ambtelijk samenwerkingsverband De Kompanjie heeft opgeblazen.

Stuurgroep

Er is een stuurgroep aangewezen met wethouder Hennie Hemmes (SP) als voorzitter en burgemeester Jaap Kuin en gedeputeerde Fleur Gräper (D66) als leden. Die hebben Frank de Vries, onder meer voormalig wethouder van de stad Groningen en waarnemend burgemeester van Ten Boer en organisatieadviseur Audrey Rohen gevraagd een eerste verkenning uit te voeren.

Verkenning

De Vries en Rohen gaan langs de gemeenten Westerwolde, Oldambt, Stadskanaal en Veendam om te verkennen hoe zij de bestuurlijke toekomst van Oost-Groningen zien. Hierbij de belangrijke vraag hoe de (buur)gemeenten tegenover regionale samenwerking staan.

Samenwerking

‘Eind februari, begin maart horen wij (hopelijk) wat die gesprekken hebben opgeleverd’, zegt Hemmes. ‘Een van de dingen die uitgezocht moeten worden is hoe we nu verder gaan met elkaar in Oost-Groningen. Blijven we als Pekela zelfstandig? Gaan we weer samenwerken of herindelen met andere gemeenten? Dat moet allemaal duidelijk worden.’

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal