Direct naar de inhoud.

Vrijdag heropening hotel Stadskanaal en Grand Café ’t Raadhuys!

  • door:
  • op:
Het hele blok met Theater Geert Teis, Carte Blanche en het Best Western Hotel
Het hele blok met theater Geert Teis, Carte Blanche en het Best Western Hotel. (foto: RTVS)

STADSKANAAL – Aanstaande vrijdag gaat het Best Western Hotel inclusief het Grand Café ’t Raadhuys weer open voor publiek. Dat is vandaag bekend gemaakt door hoteldirecteur Marc van Kempen. De afgelopen weken is er door een gespecialiseerd bedrijf hard gewerkt om alles weer schoon te krijgen.

Brand

Zaterdag 29 juni, in alle vroegte, werd het hotel met zijn Grand Café aan het Raadhuisplein, getroffen door een brand in het naastgelegen restaurant ‘Carte Blanche’. Achteraf viel het gelukkig allemaal nog mee omdat de brandweer door heel snel ingrijpen veel erger kon voorkomen. Voornamelijk rook en roetschade waren de boosdoeners waardoor het hotel een maand gesloten werd. “Dat was natuurlijk super vervelend en dan ook nog eens in het hoogseizoen. We hebben met z’n allen de schouders eronder gezet en zijn dag en nacht bezig geweest om alles weer als nieuw te maken. Alle 41 hotelkamers, de (vergader) zalen, ze zijn allemaal van boven tot onder schoongemaakt en opnieuw geverfd en ingericht”, aldus een opgetogen Marc van Kempen.

Heropening

Tijdens de schoonmaak periode heeft Marc Van Kempen ook besloten om de muren van de hotelkamers te voorzien van nieuwe frisse kleuren. Om met het opnieuw ingerichte hotel en Grand Café ‘t Raadhuys kennis te maken, is er vrijdag 2 augustus een heropening. Tussen 17.00 en 21.00 uur is iedereen welkom voor een hapje en een drankje. Ook is het dan mogelijk om de stijlvolle hotelkamers, vergaderruimtes en zalen te bezichtigen. Volgens Van Kempen zijn inmiddels de eerste boekingen en reserveringen alweer een feit.

Geert Teis

Seizoenstart Geert Teis op 28 sept.
Seizoenstart Geert Teis op 28 sept.

Het naastgelegen theater Geert Teis was tijdens de brand in Carte Blanche niet getroffen door rook en roetschade en kon rustig de deuren sluiten voor de zomerstop. Op 28 september gaan deze deuren weer open  met een ‘open huis’. Dat zal dan tevens de start zijn van het nieuwe theater seizoen. De muziekschool en de nieuwe omroepstudio van RTV Stadskanaal openen ook de deuren voor publiek op 28 september. Wanneer restaurant Carte Blanche weer open zal gaan is nog onbekend.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal