Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Plannen voor winkelcentrum Nieuw Buinen nog onzeker

winkelcentrum scan (f: DvhN)

winkelcentrum scan (f: DvhN)

NIEUW BUINEN – Er is een reële kans dat Nieuw-Buinen een eigen winkelcentrum krijgt. Vier ondernemers hebben vergevorderde plannen om 2.250 vierkante meter winkeloppervlakte te realiseren achter het nieuwe dorpscentrum Noorderbreedte.

De initiatiefnemers laten zich niet door de crisis en leegstand in veel andere plaatsen weerhouden. Volgens Ben Timmermans is het juist nu een goed moment. “Het besef bij ondernemers groeit dat iedereen profiteert als je zaken gaan clusteren. Nieuw Buinen is een lintdorp en de klant moet heel wat winkels langs om z’n boodschappen te doen. Als je dat samenbrengt op één plek, dan weet ik zeker dat dit kansrijk is”. Timmermans wijst er op dat de MFA Noorderbreedte, met een school, met sport, een huisarts en kinderopvang, veel mensen trekt. Dat zijn allemaal potentiële klanten.

Gemeente en een grote bank zijn weliswaar enthousiast over het plan, maar er zit nog een addertje onder het gras. De gemeente Borger Odoorn moet namelijk het terrein bouwrijp en bereikbaar maken. De kosten daarvan zijn erg hoog en de gemeentekas heeft inmiddels bijna de bodem bereikt. Voor het einde van dit jaar moet er meer duidelijkheid zijn over het eventueel doorgaan van de plannen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Plannen voor winkelcentrum Nieuw Buinen nog onzeker

 1. of ik als inwoner van nieuw buinen
  daar nu behoefde aan hebt zeg ik nee
  wel is er behoefde aan om ergens een bakkie te kunnen doen
  en daar is nu iemand in gesprongen
  Janita goed gedaan
  anders een theehuis in de oude school 24
  daar is behoefde aan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.