Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaalster grasbaanracer wereldkampioen met team

Het winnende team. Foto: facebookpagina Racingteam Stiekema

Het winnende team. Foto: facebookpagina Racingteam Stiekema

STADSKANAAL – De Stadskanaalster grasbaanracer Mark Stiekema is gisteren in het Engelse Swingfield samen met zijn team wereldkampioen langebaan grasbaanrace geworden. Het team, buiten Stiekema bestaand uit Jannick de Jong, Theo Pijper en Dirk Fabriek, behaalde het goud met een kleine voorsprong. Frankrijk werd tweede, Engeland derde.

Het was voor het eerst dat Nederland wereldkampioen is geworden, wel werd al eens zilver en brons gehaald. Voor Stiekema is het een mooi vervolg van een seizoen waarin helaas niet alles goed is gegaan. Bij wedstrijden in het Duitse Ludwigshaven op Hemelvaartsdag kwam de coureur zwaar ten val. Door de opgelopen blessure moest hij noodgedwongen zijn thuiswedstrijd, de Pinksterraces in Stadskanaal, aan zich voorbij laten gaan. Het wereldkampioenschap is dus een mooie opsteker.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.