Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

SP Actie zebrapad Navolaan

SP aktie zebrapadSTADSKANAAL –  De SP afdeling Stadskanaal heeft vrijdagmorgen een actie gehouden inzake verkeersveiligheid aan de Navolaan in Stadsknaaal ten hoogte van de Kwantum. De SP werd in begin 2013 benaderd door buurtbewoners uit de Hagenbuurt. Door het drukke en snelle verkeer en het ontbreken van een zebrapad  ontstaan er veel problemen bij het oversteken. In de directe omgeving zijn o.a. seniorenwoningen, scholen, winkels, een huisartspraktijk, tandarts etc. etc..  Vooral ouderen, minder validen en schoolgaande jeugd, heeft regelmatig problemen bij het oversteken

De SP bracht het probleem onder de aandacht bij het College. Die op zijn beurt aldus een snelheidsmeeting liet verrichten. Er zijn zo’n 6500 tot 8000 passanten per dag. Daarvan rijdt 15% (900 tot 1200) auto’s te hard (limiet is 50 km) en ongeveer 2% rijdt extreem te hard) Desondanks ziet het College nog geen aanleiding om snelheid ’s  belemmerende  werkzaamheden in  te voeren. (drempel, wegversmallingen en/of zebrapad)  De SP wil graag dat de veiligheid wordt verbeterd en maakt het niet persoonlijk uit, welke opties het College kiest, mist het maar veiliger wordt.

De SP  organiseerde een ludieke actie. Het zette bloembakken aan de kant van de weg en deelde bloemen met een kaartje uit, aan passanten die daarvoor belangstelling hadden, om aandacht te vragen voor het probleem.

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.