Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jeugd van harte welkom bij vliegclub Westerwolde

Vliegclub VledderveenSTADSKANAAL – de Jeugd heeft de toekomst, luidt het gezegde. Dat geldt zeker voor de vliegsport. De vliegclub Westerwolde, gevestigd op vliegveld Stadskanaal in Vledderveen is daarom altijd op zoek naar nieuwe, en vooral ook jonge leden. De vliegsport heeft wellicht het imago voor grijze oude mannen, maar niets is minder waar. Vooral dames zijn ook meer dan welkom. De vliegclub heeft, naast veel mannen, ook een viertal vrouwelijke piloten. Eerder vanmiddag had ik een gesprek met een aantal leden van de vliegclub, te weten de voorzitter en drie van de vier vliegende dames.

Rode draad in het gesprek was de liefde voor het vliegen. Allen gaven aan dat, als je eenmaal besmet bent met het “vliegvirus”, je altijd wilt vliegen. Het gevoel van vrijheid, het uitzicht, het werkt als een soort verslaving. Zoals elke hobby kost ook vliegen geld. Heel erg goedkoop is het niet, maar het is zeker niet duurder dan veel andere gemotoriseerde sporten of hobby’s. Met een serie instructielessen kan het brevet gehaald worden, waarmee je kunt vliegen op de toestellen die de club in bezit heeft. Ze hebben drie vliegtuigen, die voor een bepaalde tijd gehuurd kunnen worden. Binnen een halfuur tot een uur vliegen liggen meerdere vliegvelden, onder andere op de (Duitse) waddeneilanden. Ideaal voor een uitstapje dus ook nog eens. Op het vliegveld staan, naast de instructievliegtuigen, ook ruim 60 privétoestellen gestald.

De jongste pilote uit het interview is Nina Kampshoff. Zij is 14 jaar. Ze is in opleiding voor haar brevet, dat ze helaas pas mag halen als ze 17 is. Vanaf 16 jaar mag solo worden gevlogen. Dit geeft wel al aan dat vliegen voor alle leeftijden is. De andere geïnterviewden zijn Fred Borger, voorzitter, Karin Zegwaard en Desirée van de Hoef. Hieronder is het gehele interview te beluisteren. Indien u interesse heeft in het vliegen, dan is het ook mogelijk om voor 40 euro een introductievlucht te maken. de vlucht duurt dan 15 tot 20 minuten (ruim voldoende om even over uw huis te vliegen indien u in de buurt woont) en u kunt zelf ook even vliegen; zelf ervaren hoe dat werkt. Op de woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag is het vliegveld, behoudens erg slecht weer, altijd bemand en wordt er ook vaak gevlogen. ideaal dus om eens te kijken op het veld.

Voor meer informatie, bijvoorbeeld over de opleiding,  kunt u ook kijken op de website van de vereniging: www.ehst.nl

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.