Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

IWAS Games: de wereld op bezoek in Stadskanaal

STADSKANAAL – In het Pagecentrum in Stadskanaal zijn vanmorgen de IWAS world games officieel geopend. In aanwezigheid van Burgemeester Galama kwamen alle atleten en begeleiders in een parade binnen. De IWAS world games zijn Internationale wedstrijden voor atleten met een lichamelijke handicap, verdeeld in rolstoelgebonden atleten en mensen met een amputatie. De atleten zijn afkomstig uit 26 landen van over de gehele wereld. Niet alleen uit bijvoorbeeld België, maar ook uit China, Irak en Canada zijn delegaties aanwezig.

Ruim 400 atleten en begeleiders zijn de komende dagen aanwezig in en rond het Pagedal, waar de atleten zullen verblijven. De wedstrijden, op het gebied van handboogschieten, atletiek en zwemmen, zullen in het pagedal of op en rond de atletiekbaan plaatsvinden. Tijdens de openingsceremonie waren er toespraken van Burgemeester Galama, voorzitter van het organiserende comité Bert Eilert en de voorzitter van de IWAS. Het Grootkoor Groningen verzorgde een optreden, onder begeleiding van het politieorkest Noord Nederland.

Alle wedstrijden zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden. U kunt gewoon naar de wedstrijden toe, in het zwembad van het Pagedal of op de atletiekbaan. Als extra was vanmiddag op het sportpark van SC Stadskanaal een demonstratiewedstrijd van de amputatieteams van Nederland en België. Voor meer informatie en de tijden van de wedstrijden kunt u kijken op www.disgames.org. Daarop is alle informatie te vinden.

Beluiterd u ook de onderstaande interviews voor meer informatie. Allereerst met voorzitter Bert Eilert van de organisatie:

En met Marieke Doddema, PR functionaris van de organisatie:

Voor een impressie van de opening: Zie de onderstaande foto’s:

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.