Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Afbraak woningen in Musselkanaal

LefierMUSSELKANAAL – Wooncorporatie Lefier heeft het voornemen om in de Florawijk in Musselkanaal 83 woningen af te breken, in de periode van 2015 tot 2018. De belangrijkste reden voor Lefier om dit te doen is de bevolkingskrimp. Het inwonersaantal neemt af en het gevolg daarvan is dat het aanbod van sociale huurwoningen groter is dan de vraag. Op woensdag 25 september en donderdag 26 september zijn bewoners geïnformeerd over het voornemen tot sloop.

Oorzaken bevolkingskrimp
Lefier heeft op basis van onderzoek geconcludeerd dat het aantal woningen in Musselkanaal in de aankomende jaren met 8% moet krimpen. Oorzaken hiervan zijn de ontgroening en vergrijzing (de vermindering van mensen onder de 35 jaar en het aandeel van ouderen in de bevolking stijgt).

Toekomstbestendig
Lefier wil graag een toekomstbestendig woningbezit, zodat ook volgende generaties goed kunnen wonen in de Noordelijke (krimp-)regio. In Musselkanaal is gekeken naar het huidige woningbezit, de technische staat en de mogelijkheden van de woningen. Ook de verhuurbaarheid is meegenomen, waarop onder andere de populariteit van woningen onder woningzoekenden van invloed is. Lefier heeft in haar overwegingen ook de uitkomsten van gesprekken met bewoners van de Florawijk meegenomen. In het eerste half jaar van 2013 zijn in 10 gesprekken op straatniveau de onderwerpen ‘woning’, ‘buurt’ en ‘samen leven’ aan bod geweest.

De volgende woningen komen in aanmerking voor sloop:
40 woningen aan de Anjerstraat
8 woningen aan de Badstraat
17 woningen aan de Begoniastraat
12 woningen aan de Geraniumstraat
6 woningen aan de Azaleastraat

Informatiebijeenkomsten voor bewoners
Op woensdag 25 september en donderdag 26 september zijn informatiebijeenkomsten georganiseerd voor bewoners. Lefier heeft daar het voornemen tot sloop en de vervolgstappen toegelicht. Bewoners kunnen minimaal twee jaar en maximaal vijf jaar in hun huidige woning blijven wonen.

De aankomende periode
In de aankomende periode werkt Lefier samen met de gemeente Stadskanaal, BCM, bewoners en wellicht andere partners aan een stedenbouwkundig plan voor de Florawijk. Hierin wordt opgenomen hoe de Florawijk er in de toekomt uit moet gaan zien en worden plannen voor onder ander eventueel nieuwbouw en inrichting van de woonomgeving concreet gemaakt. In dezelfde periode neemt Lefier een definitief sloopbesluit, een intern administratieve handeling waarbij een sloopvergunning bij de gemeente wordt aangevraagd.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

7 Reacties op “Afbraak woningen in Musselkanaal

  1. En waarom staan sommige mensen dan zolang op een wachtlijst voor ze een huisje krijgen als er toch zoveel over is hoeft dat toch niet?

  2. ik vind het onzin de wooning waar ik in woon zijn nog in goede staat en onzin dat we het al moelijk hebben en de kist met geld geen probleem is en waar wil men heen dumpen als de sloop komt en net zo als ik de berichten lees dat je vrij lang op de wachtlijst staat om hier te komen en nu is het een buurt onder mekaar en alles gaat plat EEN GROOTE ONZIN

  3. ja idd marja sta al byna 2 jaar in geschreven ze hebben nix werd my vertelt woon op stadskanaal gelderselaan alles moest er af waren nog prima huisjes en nu ist een grote zooi..boosssss

  4. Dit heeft er gewoon mee uit te staan dat ze het mooie ZuidOostGroningen leeg willen hebben en dat iedereen verplicht wordt om in de stad Groningen te gaan worden.

  5. wehovinga hovinga

    WIE KAN MIJ VERTELLEN WANNEER WE GROEN LICHT KRIJGEN

  6. Welkom in neo-liberaal Nederland mensen. Sinds dat de VVD-CDA-PVV ingestemd hebben met het slopen van sociale huurwoningen zijn de gemeenten en corporaties weer enthousiast bezig met slopen.
    Jullie worden vast wel weer zoet gehouden met “terugkeergaranties”, “inspraakavonden” enz..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.