Direct naar de inhoud.

Ontdek de pleegouder in je buurt

  • door:
  • op:

Button ontdek de pleegouder in je buurt in jpgSTADSKANAAL – Open dag bij 100 Nederlandse pleeggezinnen. Onder het motto ‘Ontdek de pleegouder in je buurt’ organiseert Pleegzorg Nederland op zaterdagmiddag 5 oktober 2013 een ontmoeting bij pleegouders thuis. Het doel is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het schrijnende tekort aan pleegouders in ons land. Ongeveer honderd pleeggezinnen openen tussen 14 en 17 uur hun deuren voor het grote publiek.

Ook in onze gemeente doet de Familie Kuiper mee, Woonachtig aan de Lange Raai 42 in Stadskanaal.

Persoonlijke ervaringen en verhalen

Van Makkum tot Stein en van Den Oever tot Delfzijl houden pleegouders open huis op zaterdag 5 oktober aanstaande. Van 14 tot 17 uur nodigen ze iedereen uit om een kijkje te nemen achter de schermen van een (h)echt pleeggezin. “Om geïnteresseerden warm te maken de stap richting pleegzorg te zetten, willen we onze huidige pleegouders graag als ambassadeurs voorstellen,” aldus Mark Bent, woordvoerder Jeugdzorg Nederland. “Ooit zaten zij immers met dezelfde vragen en keuzes als de belangstellenden nu. Vanuit hun persoonlijke ervaringen en verhalen kunnen pleegouders als geen ander vertellen wat het betekent om pleegouder te worden en pleegouder te zijn. We zien nog steeds dat de vraag naar pleegzorg het aanbod aan beschikbare pleeggezinnen overstijgt. Ook sluit het aanbod aan nieuwe pleeggezinnen niet altijd aan op de vraag van de kinderen op de wachtlijst voor pleegzorg. Nieuwe pleeggezinnen blijven daarom hard nodig.”

In de provincie Groningen kunnen geïnteresseerden op 5 locaties bij de pleeggezinnen van Elker terecht: Groningen, Hoogezand, Delfzijl, Veendam en Stadskanaal.

Pleegzorg in Nederland

Deze actie is onderdeel van de campagne ‘Ontdek de pleegouder in jezelf’, die in 2011 is gestart. Afgelopen jaar zijn 3.066 nieuwe pleegouders geaccepteerd. Dat is 8% meer dan in 2011. Met deze ‘Open-huizen’-actie hoopt Pleegzorg Nederland de stijgende lijn verder voort te zetten.

Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Vorig jaar hebben 20.949 kinderen voor korte of langere tijd gebruik gemaakt van pleegzorg dankzij de inzet van 16.330 pleeggezinnen. In de afgelopen tien jaar is het aantal kinderen dat gebruik maakt van pleegzorg verdubbeld.

Meer informatie over de actie ‘Ontdek de pleegouder in je buurt’, de deelnemende pleeggezinnen en pleegzorg in het algemeen staat op www.pleegzorg.nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal