Direct naar de inhoud.

Provinciale muziekscholen zetten succesvol ‘De Toon Zetten’ voort

  • door:
  • op:

imageOp 10 oktober om 10.00 uur ondertekenen 5 muziekscholen en kunstencentra een samenwerkingsovereenkomst.
Centrum voor de kunsten Zuid-Groningen (Stadskanaal & Vlagtwedde), Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam, het Kielzog kunstencentrum (Hoogezand-Sappemeer), Muziekschool Oost-Groningen (Oldambt en Bellingwedde) en Muziekschool Hunsingo (Bedum & Eemsmond) zetten dan in het Kielzog kunstencentrum in Hoogezand hun handtekening om verder samen te werken aan het project De Toon Zetten in Groningen.

Het project De Toon Zetten in Groningen is in 2010 gestart. Doel is om muziekonderwijs in het basisonderwijs te verankeren. Met behulp van de stimuleringsregeling van het Fonds Cultuurparticipatie ‘Muziek in ieder kind’ zijn destijds verschillende modellen ontwikkeld, waarmee muziekonderwijs in het primair onderwijs gestimuleerd kan worden.
De nieuwe regeling ‘Cultuureducatie met kwaliteit’ sluit nauw aan bij de eerdere ontwikkelingen en biedt de kans meer verdieping te geven aan de ingezette lijn. In de nieuwe regeling ligt de nadruk op de doorgaande leerlijn van het muziekonderwijs. De 5 muziekscholen en centra ontwikkelen onder meer een site voor het digibord waar scholen kwalitatief hoogwaardig muziekonderwijs kunnen vinden, samengesteld en getoetst door de deskundigen van de muziekscholen.

Sinds 2010 is het aantal scholen, waarop nu muziekonderwijs gegeven wordt, verdubbeld.
Door de samenwerking van de muziekscholen en kunstencentra wordt kennis gedeeld en worden ontwikkelingen wederzijds gestimuleerd. Naast het werken aan doorgaande leerlijnen wordt geschikt materiaal verzameld dat beschikbaar komt voor de scholen: allemaal bedoeld om het vanzelfsprekend te maken dat muziekonderwijs structureel en in een doorgaande lijn in alle scholen voor primair onderwijs voorkomt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-