Direct naar de inhoud.

Gemeente Belangen Stadskanaal: Nog geen beslissing subsidie Verrassend Stadskanaal

  • door:
  • op:

Peter GellingSTADSKANAAL – (interview Peter Gelling) – Het is nog niet helemaal over en uit met het evenement Verrassend Stadskanaal. De gemeente Stadskanaal heeft aangegeven zich terug te willen trekken met de subsidie verstrekking hiervoor. Tijdens de komende raadsvergadering op maandag 28 oktober zal echter niet alleen de raadsfractie van de PvdA hierover vragen stellen. Ook de partij Gemeentebelangen Stadskanaal wil graag het 2-jaarlijkse evenement behouden. Gemeentebelangen weet echter ook dat er drastisch bezuinigd moet worden..

Volgens Peter Gelling, fractievoorzitter van Gemeente Belangen Stadskanaal (GBS) zijn de beslissingen nog niet genomen over het stopzetten van de subsidie. De gemeenteraad moet er nog over stemmen. Gelijktijdig weet Gelling dat er de komende periode ruim drie miljoen aan bezuinigingen moet worden doorgevoerd, “dat is verschrikkelijk veel geld, en dat zal ergens vandaan moeten komen” liet de fractievoorzitter van GBS via RTV Stadskanaal afgelopen zaterdagmiddag weten. Gelling: “ Natuurlijk zijn wij voor ‘Verrassend Stadskanaal’, het evenement slaat enorm aan bij de inwoners van onze gemeente en wij dragen het zeker een warm hart toe”. Gemeentebelangen wil echter ook de andere politieke partijen aanhoren. De meerderheid van de raad beslist.

Het evenement kent vier hoofdsponsors waaronder dus de gemeente die zich nu terug wil trekken. Inmiddels zou er 80.000 euro binnen zijn via de overgebleven sponsoren. Het evenement ‘Go Sports’ wat gelijktijdig met Verrassend Stadskanaal wordt gehouden krijgt ook 15.000 euro subsidie liet wethouder Johan Hamster eerder weten.

Luister Peter Gelling:

2 reacties op “Gemeente Belangen Stadskanaal: Nog geen beslissing subsidie Verrassend Stadskanaal”

  1. Grappig dat Gemeentebelangen een beslissing , gemaakt in hun eigen coalitie , nu zo aanvecht. Staat duidelijk in de begroting 2014 waarvan ik mag aannemen dat hun eigen wethouder dat ook heeft geaccordeerd. op 4 november wordt er in de raad gesproken over de begroting 2014 en ombuigingsplan 2014 -2017 lijkt mij dan de plaats om het er over te hebben. Wij laten ons verrassen .

  2. @Klaas Pals Als je goed hebt geluisterd vecht ik niets aan… Ik heb aangegeven erg voor Verrassend stadskanaal te zijn, maar daar tevens de kanttekeningen bij te plaatsen dat realisatie van diverse evenementen in deze tijd erg lastig zal worden. Op diverse terreinen zal hoe dan ook gekort moeten worden. Dit is een lastige afweging en dit heb ik geschetst.
    Dus de conclusie die je trekt is erg voorbarig, temeer ik mijn verhaal begon met te vertellen dat pas 4 november daar de zaken definitief worden beslist…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-