Direct naar de inhoud.

Gemeente Belangen Stadskanaal: Nog geen beslissing subsidie Verrassend Stadskanaal

  • door:
  • op:

Peter GellingSTADSKANAAL – (interview Peter Gelling) – Het is nog niet helemaal over en uit met het evenement Verrassend Stadskanaal. De gemeente Stadskanaal heeft aangegeven zich terug te willen trekken met de subsidie verstrekking hiervoor. Tijdens de komende raadsvergadering op maandag 28 oktober zal echter niet alleen de raadsfractie van de PvdA hierover vragen stellen. Ook de partij Gemeentebelangen Stadskanaal wil graag het 2-jaarlijkse evenement behouden. Gemeentebelangen weet echter ook dat er drastisch bezuinigd moet worden..

Volgens Peter Gelling, fractievoorzitter van Gemeente Belangen Stadskanaal (GBS) zijn de beslissingen nog niet genomen over het stopzetten van de subsidie. De gemeenteraad moet er nog over stemmen. Gelijktijdig weet Gelling dat er de komende periode ruim drie miljoen aan bezuinigingen moet worden doorgevoerd, “dat is verschrikkelijk veel geld, en dat zal ergens vandaan moeten komen” liet de fractievoorzitter van GBS via RTV Stadskanaal afgelopen zaterdagmiddag weten. Gelling: “ Natuurlijk zijn wij voor ‘Verrassend Stadskanaal’, het evenement slaat enorm aan bij de inwoners van onze gemeente en wij dragen het zeker een warm hart toe”. Gemeentebelangen wil echter ook de andere politieke partijen aanhoren. De meerderheid van de raad beslist.

Het evenement kent vier hoofdsponsors waaronder dus de gemeente die zich nu terug wil trekken. Inmiddels zou er 80.000 euro binnen zijn via de overgebleven sponsoren. Het evenement ‘Go Sports’ wat gelijktijdig met Verrassend Stadskanaal wordt gehouden krijgt ook 15.000 euro subsidie liet wethouder Johan Hamster eerder weten.

Luister Peter Gelling:-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal