Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Familiebedrijf Schilder Jan Geert Wubs sluit de deuren na 65 jaar

Wubs_OnstweddeONSTWEDDE – Er komt eind dit jaar een eind het bestaan van een van de bekendste familiebedrijven van Onstwedde. Na 65 jaar sluit schildersbedrijf Jan Geert Wubs komend weekend de deuren. Eigenaars Jan Geert en Janneke Wubs willen gaan genieten van hun vrije tijd. ,,Een opvolger hebben we niet en verkoop is niet aan de orde’’, vertelt het echtpaar.

Waar Janneke vele jaren de winkel runde, was Jan Geert samen met zijn rechterhand Gerard Smid dagelijks op locatie om bij klanten te schilderen, behangen en glas te zetten. Ook daaraan komt nu definitief een eind. ,,We gaan volop genieten van onze vrije tijd’’, zegt hij. ,,Wel vinden we het spijtig dat ons bedrijf niet wordt overgenomen.’’

Historie

Het schildersbedrijf werd in 1949 opgericht door Jan Wubs, de vader van Jan Geert. Korte tijd runde hij zijn bedrijf aan de Luringstraat, waarna hij verkaste naar de hoek Boslaan-Roessinghlaan. Begin jaren zestig vond het schildersbedrijf onderkomen aan de Hardingstraat 17, waar het tot op de dag van vandaag is gevestigd. Toen vader Jan in 1986 met pensioen ging, namen Jan Geert en Janneke de zaak over.

Opheffingsuitverkoop

In aanloop naar de sluiting is er vandaag en morgen nog opheffingsuitverkoop. De hele voorraad gaat weg met aantrekkelijke kortingen. Tot het sluiten van de winkel kunnen klanten er ook terecht voor informatie over kleuren van verf die zij er ooit hebben gekocht of laten schilderen.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.