Direct naar de inhoud.

Gratis veiligheidsscan in Stadskanaal

  • door:
  • op:
Burgemeester Galama en de heer en mevrouw Vissering van Krea
Burgemeester Galama en de heer en mevrouw Vissering van Krea

STADSKANAAL – Burgemeester Galama van de gemeente Stadskanaal heeft gisteren symbolisch de eerste gratis veiligheidsscan in de gemeente Stadskanaal uitgevoerd. Zij deed dat bij Krea Schoenmode in het centrum van Stadskanaal.

In de gemeente Stadskanaal en omgeving zijn de afgelopen jaren diverse ondernemers het slachtoffer geworden van winkelcriminaliteit. Daarom is besloten om te proberen de criminaliteit terug te dringen. Een van de dingen die daarvoor zijn bedacht, is een veiligheidsscan voor kleine bedrijven. Grote winkelketens hebben vaak al dergelijke regelingen, maar vooral de kleinere winkeliers doen dit vaak niet. Bij een dergelijke scan wordt gekeken of de winkel veilig is en hoe dat eventueel kan worden verbeterd. Na de scan kunnen winkeliers 50% korting krijgen op preventieve maatregelen, zoals een camerasysteem of een kluis. Gehoopt wordt dat op die manier criminelen minder kans krijgen.

De veiligheidsscans worden in samenwerking met de Handelsvereniging Stadskanaal, de Centrum winkeliers Stadskanaal en de gemeente Stadskanaal uitgevoerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. In de komende dagen zullen bedrijven met minder dan 10 FTE’s worden bezocht door de inspecteurs. Meer informatie is te vinden op http://www.hoeveiligisuwzaak.nl.

Foto: gemeente Stadskanaal



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal