Direct naar de inhoud.

Centrum Musselkanaal compleet vernieuwd

  • door:
  • op:

MusselkanaalMUSSELKANAAL – Het college van Stadskanaal stelt de raad voor om een krediet voor de herinrichting van het centrum van Musselkanaal beschikbaar te stellen. Het gaat om een bedrag van 1,2 miljoen euro. Hiermee moet het centrum aantrekkelijker en veiliger gemaakt worden.

Het is de bedoeling dat er een nieuw, overdekt podium gebouwd wordt, waarop optredens plaats kunnen vinden, maar dat ook te gebruiken is als bijvoorbeeld terras. Tussen dit podium en het nieuwe MFA, dat momenteel wordt gebouwd in de Heggerank, komt een plein te liggen dat voor allerlei evenementen gebruikt kan gaan worden. Rondom dit plein komt een wandelpad met speeltoestellen, gras en bomen. Gevolg daarvan is wel, dat er geen autoverkeer meer over de Diemerstraat kan rijden, waardoor er geen directe autoverbinding tussen Marktstraat en Badstraat meer zal zijn. Door de Diemerstraat iets te verleggen wordt wel ruimte gecreƫerd om ongeveer 100 parkeerplaatsen aan te leggen.

De aanleg van het plein moet gaan beginnen nadat het nieuwe MFA, vermoedelijk in maart, zal worden opgeleverd. De huidige Bibliotheek en de Kameleon worden gesloopt, omdat zij opgaan in het MFA. De kermis en de markt kunnen zo in het centrum van Musselkanaal blijven. Het Masterplan, ontworpen door Jan Wind Architecten, is gemaakt in overleg met diverse partijen, onder andere de Handelsvereniging, stichting Dorpsbelangen, de markt en de kermis. Zij hebben allemaal positief gereageerd.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal