Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Spandoeken Platform Storm vernield

windmolenNIEUW-BUINEN – Een groot aantal spandoeken dat Platform Storm zaterdag uit protest tegen windmolens heeft opgehangen bij Nieuw-Buinen, is in de nacht van zaterdag op zondag vernield.

Zo’n vijftig actievoerders hingen langs de Drentse Mondenweg tussen 1e Exloërmond en Nieuw-Buinen en aan het Noorderdiep in Nieuw-Buinen bijna vijftig doeken op. Secretaris Mirjam Goudriaan van Platform Storm ontdekte zondagochtend dat een groot aantal doeken was verknipt of in stukken gesneden. “Dit komt niet door het weer. Het kan niet anders dan dat ze moedwillig zijn vernield. Ik vind het heel triest”, aldus Goudriaan. De inwoonster van Nieuw-Buinen gaat maandag aangifte doen van vernieling.

De spandoeken maken onderdeel uit van de actie die Platform Storm al drie jaar voert tegen de komst van windmolens naar de Veenkoloniën. De actiegroep maakt zich zorgen over de gezondheidsrisico’s die windmolens met zich meebrengen.

Via RTV Drenthe

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.