Direct naar de inhoud.

Inleveren elektrische apparaten en lampen ook bij Jumbo Supermarkten

  • door:
  • op:

Wecycle-Jumbo-bak-HRSTADSKANAAL – Wecycle-inleverbakken klein e-waste bij alle vestigingen.

Bij supermarktketen Jumbo kunnen klanten gratis afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen inleveren. In alle 380 vestigingen staan hiervoor speciale Wecycle-inleverbakken. Ook in de winkels die binnenkort de deuren openen, komen de inleverbakken te staan. De samenwerking tussen Wecycle en Jumbo maakt het inleveren van oude kleine elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) makkelijker. Wecycle is de stichting die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste organiseert.

Drempelverlaging
Ruim 70 procent van de consumenten geeft aan gebruik te maken van een inleverbak als zij weten dat er één in de buurt is. Dat blijkt uit onderzoek onder leiding van het kennis- en expertisecentrum ISMI in opdracht van Wecycle. Ook blijkt uit onderzoek dat een kwart van de consumenten verwacht dat er een inleverpunt is in de supermarkt voor kleine elektrische apparaten en spaarlampen. Door de komst van de nieuwe inleverpunten bij Jumbo hoopt Wecycle de drempel voor het inleveren verder te verlagen.

“Als familiebedrijf en snelgroeiende supermarktketen heeft Jumbo duurzaamheid en milieu hoog in het vaandel staan. Om die reden werkt Jumbo graag samen met Wecycle om klanten te stimuleren en de drempel voor hen te verlagen om kleine elektrische apparaten en spaarlampen in te leveren voor recycling. Daarnaast bieden we deze extra service graag aan onze klanten, want zij staan bij Jumbo 100 procent centraal”, aldus Colette Cloosterman – van Eerd, directeur Formule en Innovatie bij Jumbo Supermarkten.

“Door kleine elektrische apparaten en spaarlampen te recyclen, dragen we direct bij aan de circulaire economie,” zegt Jan Vlak, directeur van Wecycle.”Dat kan alleen als de apparaten en lampen apart worden ingeleverd. Deze inleverbakken maken het de consument weer makkelijker om dat te doen.”

Wecycle-Jumbo-bakken-HRRecycling

Jaarlijks verdwijnt 35 miljoen kilo e-waste in de afvalbak. Zonde, want kleine elektrische apparaten kunnen voor meer dan 75 procent gerecycled worden. Spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Aandacht voor inleveren

In de inleverbakken kunnen consumenten zelf gratis hun oude lampen en apparaten inleveren. Door het uitbreiden van deze inleverlocaties, hoopt Wecycle dat Nederlanders meer klein e-waste gaan inleveren. Vorig jaar rapporteerde de stichting 139 miljoen kilo gerecycled e-waste. Een overzicht van de vele inlevermogelijkheden, waaronder de vestigingen van Jumbo, is te vinden op wecycle.nl/zoeker.

Over Jumbo

Jumbo Supermarkten telt momenteel 380 winkels. Dit worden er elke week meer. Door de klant altijd centraal te zetten, is het familiebedrijf één van de meest gewaardeerde supermarktketens van Nederland. Door de overname van Super de Boer in 2009 en van C1000 in 2012 is Jumbo uitgegroeid tot het tweede supermarktbedrijf van Nederland. Meer informatie: jumbosupermarkten.nl.

Over Wecycle

Wecycle is de stichting die de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en kapotte energiezuinige verlichting (e-waste) in Nederland organiseert. Daarnaast registreert Wecycle e-waste dat volgens de hoge kwaliteitsnormen wordt gerecycled. Wecycle is het collectieve systeem dat in opdracht van 1.600 producenten en importeurs zorgt voor verantwoorde inzameling, optimale recycling en rapportage aan overheid en samenleving. Wecycle laat ook onderzoeken uitvoeren en voert communicatiecampagnes. Wecycle werkt samen met gemeenten, kringloopbedrijven, installateurs, kinderboerderijen, winkels en consumenten.

Meer informatie: wecycle.nl.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal