Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

GroenLinks Vlagtwedde wil deel Stadskanaal voor nieuwe gemeente Westerwolde

Hendri Meendering (f: Vlagtwedde.nl)

Hendri Meendering (f: Vlagtwedde.nl)

SELLINGEN – Volgens GroenLinks gemeente Vlagtwedde is het standpunt van het College van burgemeester en wethouders om te fuseren met Bellingwedde de beste keuze. Volgens GroenLinks geven dat ook de inwoners aan die de informatiebijeenkomsten hebben bijgewoond.

GroenLinks laat verder weten om te onderzoeken of de gemeente Stadskanaal op te splitsen is in twee gedeelten. Zo kan er dan een gedeelte toegevoegd worden aan de nieuwe gemeente “Groot Westerwolde”. Een gekoesterde wens van de Groenen want vorig jaar zomer stond dit al op het verlanglijstje tijdens de ‘historische raadsvergadering’ (200 jarig bestaan gemeente Vlagtwedde). Het idee om een deel van de gemeente Stadskanaal toe te voegen aan een nieuwe gemeente Westerwolde werd toen al  vastgelegd op een tekening welke samen met andere eigentijdse zaken in een kistje werd begraven voor de nazaten.

GroenLinks fractievoorzitter Hendri Meendering: “We moeten kiezen voor een gebied met maatschappelijke, sociale en landschappelijke samenhang. Daarnaast zal samenwerking met andere gemeenten noodzakelijk zijn, maar dat betekent geen fusie tot een grote supergemeente, de afstand tussen burger en bestuur moet passen bij het gebied, dus korte lijnen en een toegankelijk gemeentebestuur. Op 17 december neemt de gemeenteraad van Vlagtwedde een besluit over de gemeentelijke herindeling. Dit besluit gaat dan naar de provincie die uiteindelijk de knoop zal doorhakken.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.