Direct naar de inhoud.

Borger-Odoorn stelt een ton beschikbaar voor ‘Drents Giethoorn’

Het kanaal aan het Mondker Zuiderdiep blijft vooralsnog zoals het is. Foto: Steven Stegen / RTV Drenthe
VALTHERMOND – De gemeente Borger-Odoorn stelt 100.000 euro beschikbaar voor ‘Drents Giethoorn’. Daarmee wordt het kanaal aan het Zuiderdiep in Valthermond opgeknapt. Het voorstel van Gemeentebelangen en GroenLinks leek eerst te sneuvelen, maar uiteindelijk sloot Leefbaar Borger-Odoorn zich er toch bij aan en daarmee haalde het een meerderheid. 

2 reacties op “Borger-Odoorn stelt een ton beschikbaar voor ‘Drents Giethoorn’”

  1. Het klinkt goed.
    Maar hoe pakt men het aan bij de Drenstemondenweg
    Want zo als ik het bekijk is het, heen en weer.
    eerst zien dan ……..!

    • Ook ik ben voorstander om de vaar route naar Musselkanaal open te maken. Het zou een grote touristische mogelijkheid zijn voor Valthermond met economische mogelijkheden. Het probleem is echter hoe we de bruggen aan de Kavelingen gangbaar maken voor bv sloepen, de weg naar de Dreef en de spoorbrug. Hier ligt een behoorlijke investering die Gemeentebelangen nog niet heeft uitgewerkt. Opknappen van het sluisje in Valthermond? Leuk bedacht, veel geld gekost, maar ga eens aan de slag met het echte werk voor een ala Valthermond Giethoorn concept, anders wordt het nooit iets zinnigs om de inwoners te helpen ondernemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-