Direct naar de inhoud.

Geen fusie richting verkiezingen GroenLinks en PvdA in regio

  • door:
  • op:

REGIO — In de gemeentes Borger-Odoorn en Stadskanaal zijn de PvdA en GroenLinks niet met elkaar in gesprek om samen op te trekken richting de gemeenteraadsverkiezingen. De verkiezingen vinden in maart volgend jaar plaats. 

Bij GroenLinks in Borger-Odoorn is het op dit moment helemaal geen item zo laat fractievoorzitter Pieter de Groot weten. “Later dit jaar hebben we wel een ledenvergadering van heel zuidoost Drenthe misschien dat de leden het daar op de agenda zetten om het te bespreken.”

Volgens fractievoorzitter van de PvdA, Henk Zwiep wordt er niet over nagedacht binnen zijn fractie. “Voor zover ik weet is er ook geen contact tussen het bestuur van GroenLinks en dat van ons.”

Stadskanaal

In Stadskanaal geldt hetzelfde verhaal. “Wij hebben binnen onze afdeling wel de discussie gevoerd,” zo zegt Grietje Schipper van de PvdA. “Er zijn veel overeenkomsten tussen onze partijen maar samenvoegen is op dit moment niet aan de orde.

Voor GroenLinks geldt hetzelfde. “We hebben hier nog geen gesprekken over gevoerd, maar het is iets wat wel speelt,” zo laat het bestuur van de partij weten.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal