Direct naar de inhoud.

Formerende partijen Borger-Odoorn willen nog deze maand coalitieakkoord presenteren

  • door:
  • op:
Henk Zwiep (PvdA) hier aan tafel in het programma 1 op Vrijdag van RTV1 zal wethouder worden in het nieuwe college.

BORGER-ODOORN – De PvdA, Leefbaar Borger-Odoorn, VVD, CDA en Christen Unie zijn er uit. De vijf partijen gaan de komende vier jaar het gemeentebestuur van Borger-Odoorn vormen. De partijen voeren nog enkele afrondende gesprekken en hopen halverwege deze maand het coalitieakkoord te kunnen presenteren.

De partijen zullen een akkoord op hoofdlijnen maken en hebben daarbij drie speerpunten voor de komende jaren. ‘We geven onze hoogste prioriteit aan wonen, het sociaal domein en de energietransitie. Er komen daar belangrijke uitdagingen op ons af en de huidige economische situatie raakt de bestaanszekerheid van onze inwoners,’ zo laat Henk Zwiep namens de vijf partijen weten.

Wethouders

Zwiep zal namens de PvdA wethouder worden. In het gemeentebestuur nemen ook Bernard Jansen (Leefbaar), Ankie Huijing (CDA) en Jeroen Hartsuiker (VVD) plaats. Hartsuiker woont in Klazienaveen, maar voor de andere partijen is dat geen belemmering. ‘We realiseren ons dat Jeroen een inwoner is van onze buurgemeente Emmen, maar hij voelt in het formatieteam als één van ons. Hij kent onze gemeente goed en hij brengt naast kennis ook een groot provinciaal en Haags netwerk mee. Dit kunnen we met de uitdagingen waar we voor staan goed gebruiken,’ zo laten ze weten.

De gesprekken liepen tot nog toe in relaxte sfeer zo laat Zwiep weten. ‘We gunnen elkaar ook wat en dat is misschien wel het belangrijkste.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal