Direct naar de inhoud.

Vrijwilligers- en aanmoedigingsprijs Stadskanaal uitgereikt

  • door:
  • op:

DSC_5262STADSKANAAL – In Stadskanaal zijn de vrijwilligersprijzen uitgereikt. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst in de Spont, tijdens de dag van de vrijwilligers. Voor de vrijwilligers was een avond georganiseerd met enkele workshops. Tevens was de Kick-off van het vrijwilligerscollege. Doel van het college is om de vrijwilligers meer kennis bij te brengen. Het vrijwilligerscollege Stadskanaal moet een kennisbank zijn waarin vrijwilligers van elkaar kunnen leren. Mensen met veel ervaring, uit werk of uit vrijwilligersorganisaties kunnen hun kennis overdragen aan anderen.

Tijdens de workshops werd ingegaan op de manier waarop vrijwilligers zich willen en kunnen inzetten voor een organisatie.Voorbeelden werden aangedragen hoe vrijwilligers geïnteresseerd kunnen worden en blijven voor een organisatie. Na de workshops warhet daarna tijd voor de uitreiking van de aanmoedigingsprijzen en de vrijwilligersprijs van de gemeente Stadskanaal.
Wethouder van der Kolk van de gemeente Stadskanaal en mevrouw Potze van de Rabobank, sponsor van de prijzen, maakten de winnaars bekend. Winnaar van de vrijwilligersprijs en het bijbehorende geldbedrag van € 1.000,- werd de Disability Games Foundation, organisator van de IWAS games die afgelopen najaar in Stadskanaal zijn gehouden. Wethouder van de Kolk roemde de organisatie die er in geslaagd is om Stadskanaal op de kaart te zetten. Naast de vrijwilligersprijs zijn ook een aantal aanmoedigingsprijzen  (ter waarde van € 250,-) uitgereikt. Die waren er voor stichting ReumActief in de categorie Zorg en Welzijn, MAC Stadskanaal in de categorie Sport en RTV Stadskanaal in de categorie Maatschappij, Cultuur en Natuur.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal