Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wethouder Johan Hamster is blij met de nieuwe alcoholwet

Wethouder Johan Hamster in gesprek

Wethouder Johan Hamster in gesprek

STADSKANAAL – Vanaf 1 januari 2014 ligt de leeftijdsgrens voor de verkoop van alle alcoholhoudende drank bij 18 jaar. Aan jongeren onder de 18 jaar mag vanaf die datum dus geen alcoholhoudende drank meer verkocht worden.

Wethouder Johan Hamster (CU) van de gemeente Stadskanaal spreekt van een goede maatregel! Er zal vanaf 1 januari 2014 door controleurs van de omgevingsdienst toegezien gaan worden op de naleving van de nieuwe drank en horecawet in onze gemeente. Op alle plaatsen waar alcohol getapt en geschonken wordt, moet men voldoen aan de daarvoor geldende wet- en regelgeving. Dat geldt zowel voor de commerciële als voor de niet-commerciële horeca zoals club- en buurthuizen en sportkantines. De controleur van de omgevingsdienst heeft ook de bevoegdheid om een boete uit te schrijven volgens de wethouder.

In de gemeente Stadskanaal komt er overigens geen overgangsregel voor jongeren die nu 17 jaar zijn en dus al een jaar lang een biertje mochten drinken tijdens het uitgaan. Johan Hamster vindt dat vooral de ouders/verzorgers een belangrijke taak hebben om hun kinderen hierop te wijzen.

Bert Jan Brinkman in gesprek met Johan Hamster

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Wethouder Johan Hamster is blij met de nieuwe alcoholwet

  1. Wij zijn helemaal niet zo gelukkig met de nieuwe alcoholwet en daarom hier hier ons standpunt.
    Het officiële standpunt van D66 luidt : Een gezonde leefstijl en het voorkomen van vermijdbare zorgbehoefte vormen voor D66 belangrijke uitgangspunten. Wij willen dan ook een goede voorlichting over alcohol- en drugsgebruik voor jongeren en hun ouders en docenten. D66 wil strenger toezien op de handhaving van de leeftijdsgrens voor verkoop van alcohol en drugs aan kinderen onder de 16 jaar. Dus van jongeren en opvoeders verwachten wij dat ze verstandig omgaan met alcohol en drugs en waar nodig moet er worden gehandhaafd hetgeen nu al in de praktijk een hele opgave is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.