Direct naar de inhoud.

Wethouder Johan Hamster is blij met de nieuwe alcoholwet

  • door:
  • op:
Wethouder Johan Hamster in gesprek
Wethouder Johan Hamster in gesprek

STADSKANAAL – Vanaf 1 januari 2014 ligt de leeftijdsgrens voor de verkoop van alle alcoholhoudende drank bij 18 jaar. Aan jongeren onder de 18 jaar mag vanaf die datum dus geen alcoholhoudende drank meer verkocht worden.

Wethouder Johan Hamster (CU) van de gemeente Stadskanaal spreekt van een goede maatregel! Er zal vanaf 1 januari 2014 door controleurs van de omgevingsdienst toegezien gaan worden op de naleving van de nieuwe drank en horecawet in onze gemeente. Op alle plaatsen waar alcohol getapt en geschonken wordt, moet men voldoen aan de daarvoor geldende wet- en regelgeving. Dat geldt zowel voor de commerciële als voor de niet-commerciële horeca zoals club- en buurthuizen en sportkantines. De controleur van de omgevingsdienst heeft ook de bevoegdheid om een boete uit te schrijven volgens de wethouder.

In de gemeente Stadskanaal komt er overigens geen overgangsregel voor jongeren die nu 17 jaar zijn en dus al een jaar lang een biertje mochten drinken tijdens het uitgaan. Johan Hamster vindt dat vooral de ouders/verzorgers een belangrijke taak hebben om hun kinderen hierop te wijzen.

Bert Jan Brinkman in gesprek met Johan Hamster-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal