Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

College gemeente Stadskanaal wil accommodaties efficiënter benutten

College van burgemeester en wethouders Stadskanaal

College van burgemeester en wethouders Stadskanaal

STADSKANAAL – Het college heeft bureau ICS onderzoek laten doen naar alle bij de gemeente in bezit zijnde accommodaties en een accommodatieplan laten maken. Daarbij was de intentie een reductie in onderhouds-, exploitatie- en vernieuwingslasten te bereiken, zonder dat het ten koste gaat van de maatschappelijke activiteiten die de gemeente tot haar kerntaak rekent.

De achtergrond van dit onderzoek is meerledig. De gemeente wordt geconfronteerd met een omvangrijke vernieuwings- en onderhoudsopgave, demografische krimp en leegstand in panden. Dit gegeven creëert de noodzaak kritisch te kijken naar een efficiëntere invulling van accommodaties.
Daarnaast heeft de raad het ombuigingsplan 2014-2017 vastgesteld met een taakstelling van
€ 100.000,- op de exploitatie van gebouwen.

Gemeenteraad stadskanaal ( f: RTVS )

Gemeenteraad stadskanaal ( f: RTVS )

Tijdens de raadscommissie van 3 februari wordt het rapport gepresenteerd. De raad zal worden gevraagd te reageren op de bevindingen en de denkrichting van ICS te onderschrijven. Daarna zal het college het gesprek aangaan met gebruikers van accommodaties. Dat moet vervolgens resulteren in concrete maatregelen.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.