Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bewoners in Maarsstee houden de stoepen ‘sneeuwvrij’

OLYMPUS DIGITAL CAMERASTADSKANAAL – Sneeuwval heeft vervelende gevolgen voor de wijk, omdat sommige bewoners wel een deel van de stoep schoonmaken, anderen niet (omdat ze het niet kunnen of niet willen doen). Veelal wordt geroepen ‘dit is een taak van de gemeente.’ Maar de gemeente legt de prioriteit bij de doorgangswegen en niet in de wijken. Dit leidt in de wijk soms tot gevaarlijke situaties, omdat bepaalde stukken trottoir spekglad en normaalgesproken onbegaanbaar zijn. De wegen zijn te voet al helemaal onbegaanbaar, want daar wordt door niemand iets aan gedaan.

Dit najaar heeft de wijkraad Bewonersplatform Maarsstee het idee opgevat hier verandering in brengen door zelf het heft in handen te nemen. Bij sneeuwval gaat een groep vrijwilligers er voor zorgen dat in elk geval alle stoepen in de wijk worden schoongeveegd en zodoende redelijk begaanbaar zijn.

Afgelopen zaterdagavond 25 januari was het zover: de eerste sneeuwval kwam er aan. Op zondagochtend begint Marcel Rosing als eerste vrijwilliger aan een tocht met sneeuwschuiver door de wijk. Na een aantal uren wordt hij afgelost door de volgende vrijwilliger en om 12:00 uur ’s middags zijn alle stoepen geveegd.  De avond voorspelt nieuwe sneeuwval, dus begint het sneeuwvegen opnieuw. Vanaf nu zal dat elke winter gebeuren, ongeacht de verwachting of de sneeuw langere of kortere tijd blijft liggen.

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Bewoners in Maarsstee houden de stoepen ‘sneeuwvrij’

  1. Super dat het bewonersplatform dit heeft bereikt en doet. Zichtbare resultaten na een paar uurtjes werken in velen zullen er blij mee zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.