Direct naar de inhoud.

Inwoners Onstwedde en buurtschappen willen bij Westerwolde

  • door:
  • op:

Mooi WesterwoldeONSTWEDDE – Dorpelingen uit Onstwedde en de buurtschappen Wessinghuizen, Höfte, Oud-Veele, Ter Wupping, Sterenborg en Smeerling willen graag gaan behoren bij de nieuwe gemeente Westerwolde, als deze er mocht komen. Dat zegt Robert Wieten namens de inwoners. Wieten is voorzitter bij ‘Boermarke Essen en Aa’s’. Hij heeft gisteren dit verzoek ingediend bij de gemeentebesturen van Bellingwedde, Vlagtwedde en Stadskanaal.

De organisatie Boermarke zet zich in voor de leefbaarheid, landschap en de cultuur. Robert Wieten vandaag in het DvhN: “Wij voelen ons Westerwolders. Daar ligt ons hart en al sinds mensenheugenis maken onze dorpen onderdeel uit van het landschap Westerwolde”.

F: www.essenenaas.nl
F: www.essenenaas.nl

De bewoners van Onstwedde en de buurtschappen zijn bang ingedeeld te worden in een groot Veenkoloniaal gebied met Veendam en de Pekela’s. Wieten stelt dat dit gebied een andere mentaliteit en culturele achtergrond heeft dan Westerwolde. De Provincie gaat volgende week besluiten hoe de herindeling eruit moet gaan zien in Zuidoost Groningen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal