Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeente Stadskanaal geeft extra geld uit voor armoedebestrijding

Gemeente LogoSTADSKANAAL – Het college stelt voor 2014 een aanvullend budget van 69.000 euro beschikbaar voor armoedebestrijding. Het extra budget wordt verdeeld over de Stichting Leergeld (56.000 euro), de Stichting Jeugdsportfonds (9.500 euro), de Stichting Voedselbank Zuid-Oost Groningen (2.500 euro) en het project Volkstuintjes (1.000 euro).

Voor 2013 had de gemeente de subsidies voor de Stichting Leergeld en het Jeugdsportfonds al incidenteel verhoogd. Beiden hadden toen te maken met een toename van ongeveer twintig procent van het aantal aanvragen (circa 750 totaal in 2013). De stichtingen financieren contributies en benodigdheden voor sportieve, culturele en maatschappelijke participatie en onderwijs voor kinderen.

Daarnaast verstrekte de gemeente in 2013 al een tijdelijke subsidie voor vier jaar aan de Voedselbank, voor de vervoerskosten van voedsel naar de gratis uitgeefpunten. De Voedselbank heeft in de gemeente Stadskanaal 200 klanten. Ook kreeg het project Volkstuintjes een tijdelijke subsidie voor twee jaar. Dit project heeft tot doel om mensen met een inkomen tot bijstandsniveau in de gelegenheid te stellen kosteloos voedsel te kweken. Daarvan maakten in 2013 acht mensen gebruik.

Nu blijkt dat aanvullende middelen ook in 2014 nodig zijn, gezien de toenemende hulpvraag. Het extra budget wordt gedekt uit de door het Rijk voor 2014 beschikbaar gestelde extra uitkering voor Armoedebestrijding.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.