Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PvdA-leider Diederik Samsom kijkt schaatsen in Stadskanaal

Samson_PVDA_StadskanaalStadskanaal – Hendrik Harders (90) uit Stadskanaal kreeg afgelopen zaterdag uit handen van PvdA-leider Diederik Samsom de ‘Roos van Verdienste’ uitgereikt. Het is een onderscheiding van de plaatselijke afdeling voor mensen die zich belangeloos inzetten voor de plaatselijke gemeenschap.

Harders, derde in een gezin van tien kinderen, was een uitmuntende leerling op de lagere school. Toch moest hij op z’n 13eaan de slag als landarbeider, want zijn inkomsten had het gezin hard nodig. Maar in zijn spaarzame vrije tijd volgde Harders allerlei opleidingen en wist zich uiteindelijk op te werken tot boekhouder van een boerencoöperatie. Maar daarmee was zijn doel niet bereikt. Hij wilde iets betekenen voor mensen die het moeilijk hebben, ging weer studeren en werd sociaal begeleider bij het Forensisch Psychiatrisch Centrum dr. S. van Mesdag in Groningen. Daarnaast ging hij namens het Humanistisch Verbond spreken op begrafenissen en crematies en meldde hij zich ook aan bij Humanitas en ging mensen helpen bij bijvoorbeeld het invullen van hun belastingpapieren. Na zijn pensionering werd hij samen met zijn vrouw  vrijwilliger van Verzorgingshuis Parkheem, waar Harders ook een computercursus opzette voor de bewoners. Pas vorig jaar besloot hij een punt te zetten achter al die activiteiten, die hij belangeloos uitvoerde.

Diederik Samsom was onder de indruk: ,,Ik heb uw levensloop gezien en als 42-jarig jochie ben ik daar stil van. Ik heb heel veel waardering voor wat u hebt gedaan!’’

Het bezoek van Samsom aan Stadskanaal was al geruime tijd geleden geregeld. De PvdA-leider wilde de wijken in en zoveel mogelijk gesprekken aangaan met bewoners. Maar toen bleek dat zijn bezoek samenviel met de belangrijkste ritten op de 5 kilometer schaatsen voor heren op de Olympische Spelen, werd besloten een openbare bijeenkomst te houden in het Hotel Best Western in Stadskanaal waar op een grootbeeldtelevisie het schaatsen te zien was. In de laatste dweilpauze (en na afloop van het schaatsen) ging hij in discussie met de bezoekers. Samsom in zijn eerste discussieronde: ,,Ik ga er nu even mee stoppen, want Sven Kramer staat aan de start. Ik denk 6 minuten en 11 seconden.’’ Kramer reed 6.10,76.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.