Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

FNV: Wat kiest Stadskanaal op 19 maart 2014?

Pagecentrum

Pagecentrum

STADSKANAAL – Lijsttrekkers van lokale politieke partijen gaan in discussie met de burger over de toekomst van werk en inkomen in de gemeente Stadskanaal. Dat is de kern van het verkiezingsdebat donderdagavond 6 maart in Stadskanaal. In de Gemeente Stadskanaal worden mensen in de bijstand nu massaal ingezet om hovenierswerkzaamheden te doen. Veel mensen verliezen hierdoor hun reguliere baan.

De verkiezingen voor de gemeenteraad zijn dit jaar extra belangrijk. Vanuit Den Haag worden veel taken op het gebied zorg, werk en uitkeringen naar gemeentes overgedragen, terwijl het budget kleiner wordt. Ook in de gemeente Stadskanaal gaan burgers dit merken: als ze zorg of hulp nodig hebben, een baan zoeken of een uitkering aanvragen. Het is dus belangrijk om goed te kijken op wie je op 19 maart stemt.

De FNV voert tijdens deze verkiezingen campagne onder het motto: Kies voor koopkracht en echte banen. De vakbond waarschuwt dat de bezuinigingen vanuit Den Haag ten koste gaan van de voorzieningen voor de burger. Op de arbeidsmarkt dreigt verdringing van echte banen door mensen met een uitkering die gedwongen onbetaald werk moeten doen.

Politieke partijen die meedoen: Dhr. Boen (Pvda), Dhr. Gelling (Gemeentebelangen Stadskanaal), Dhr. Nijenbanning (Vvd), Dhr. Pals (D66), Dhr. Idema (Sp) Mevr. Van Geenen (Groen Links), Dhr. Pflieger (Cda) en Dhr. Van Beek (Christen Unie).

Debat 6 maart, Pageborg, Hoveniersweg 1, 9502 BW Stadskanaal, 0599-611000 Programma: zaal open 19.00, aanvang: 19.30 uur. Zie ook: FNV/verkiezingen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.