Direct naar de inhoud.

Groningse welzijnsorganisaties slaan handen ineen

  • door:
  • op:

Handen ineenVLAGTWEDDE – Op 3 maart ondertekenden drie welzijnsorganisaties in Museum de Wolden in Bellingwedde een convenant, het startschot voor een samenwerking binnen welzijn. Rzijn Vlagtwedde, het Oude Ambt en Tinten Welzijnsgroep slaan de handen ineen om gezamenlijk toegerust te zijn op de aanstaande veranderingen in het sociale werkveld.

Directeuren Elly van der Ven (RZijn/Vlagtwedde), Truus Koning (Het Oude Ambt) en Johan Brongers (Tinten Welzijnsgroep) spreken in de samenwerkingsovereenkomst de intentie uit om de komende twee jaar actief know-how en ervaring uit te wisselen om de Groningse welzijnssector te versterken. Met dit convenant verbinden vijf buurgemeentes in Oost-Groningen zich op welzijnsgebied met elkaar: Oldambt, Pekela, Veendam, Vlagtwedde en Stadskanaal.

“Kennis wordt meer als je het verbindt”
Concreet gevolg is bijvoorbeeld dat de medewerkers van Rzijn en het Oude Ambt deelnemen aan het scholingsprogramma van Tinten, ontwikkeld in samenwerking met de Hanzehogeschool. Hierin staan vijf pijlers, de ‘Big Five’, centraal die nauw aansluiten bij de op handen zijnde veranderingen: Jeugd, Participatie, GGZ, AWBZ en WMO. De directeuren zijn blij met de samenwerking: “Met alles wat er de komende jaren op ons af komt, kunnen we maar beter voorbereid zijn – en vooral het initiatief nemen om het samen aan te gaan”, zo licht Johan Brongers toe. “Niet alleen vanuit ‘samen sterker’, maar vooral omdat kennis meer wordt als je het verbindt”.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal