Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

NL Doet: CDA klust in Jeugdsoos de Boerderij en Evenemententerrein Alteveer

nl_d_2d2f418f5fONSTWEDDE – Traditiegetrouw is de CDA-fractie in Stadskanaal ook actief tijdens NLdoet. NLdoet – ‘de grootste vrijwilligersactie van Nederland’ – vindt dit jaar plaats op 21 en 22 maart. Het CDA probeert ieder jaar tijdens deze vrijwilligersactie een ander dorp of wijk aan te doen. Dit jaar is de fractie actief in zowel Alteveer als Onstwedde.

De CDA-fractie ziet vrijwilligers als het cement van onze samenleving. Daarnaast wil de fractie zich onder andere actief inzetten om meer jongeren te betrekken bij vrijwilligersactiviteiten. Vandaar de deelname aan NLdoet: vrijwillige inzet wordt in de spotlights gezet en iedereen wordt gestimuleerd de handen uit de mouwen te steken.

Jeugdsoos de Boerderij
Dit jaar wordt onder ander meegeholpen bij Jeugdsoos De Boerderij te Onstwedde. Iedere week is daar een groep jonge vrijwilligers actief. Een sprekend voorbeeld van het stimuleren van jongeren om vrijwilligerswerk te doen. Daarnaast weet deze jeugdsoos al vele jaren zonder subsidie te functioneren.

Evenemententerrein Alteveer
De andere NLdoet activiteit vindt plaats in Alteveer. Aldaar zal worden geklust bij het Multifunctioneel Evenemententerrein. Dit in samenwerking met Plaatselijk belang Alteveer. In samenwerking is vanuit de bevolking het initiatief genomen tot het oprichten (én realiseren!) van de Stichting Multifunctioneel Evenemententerrein Alteveer (SMEA). In de komende jaren zullen dorps- en wijkraden een nog prominentere rol in onze gemeente gaan innemen. Dit voorbeeld uit Alteveer is hierbij een mooie stimulans.

Zelf ook nog meehelpen met NLdoet? Via de website www.nldoet.nl zijn klusjes te raadplegen in uw en jouw omgeving!

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.