Direct naar de inhoud.

Voorjaarsmarkt bij Ruilwinkel en Drijscheer Alteveer

  • door:
  • op:
Foto ter illustratie

ALTEVEER – Zo’n dertig kramen staan er op zaterdag 9 april op de Voorjaarsmarkt in en rond de Ruilwinkel en MFA De Drijscheer in Alteveer. De Voorjaarsmarkt begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Toegang en parkeren zijn gratis. 

Tijdens de Voorjaarsmarkt er zingt een kinderkoor van CBS De Höchte. de Ruilwinkel is geopend en De Drijscheer is deze dag open als gezellig dorpscafé. Onstwedder Gaarv’n bakt en verkoopt spekdikken en in een houtgestookte veldoven gebakken broden. Het aantal broden is beperkt. Bestellen kan vooraf in de ruilwinkel in Alteveer of telefonisch via 06-21601662 of 06-23066701.

Hart onder de Riem

Gezelligheid staat voorop tijdens de Voorjaarsmarkt, die eigenlijk een kerstmarkt had moeten zijn. “Door corona viel ons Kerst-Week-Menu in het water. We hebben daarom maar besloten er dit voorjaar een gezellige boel van te maken. Ook de geplande actie Hart onder de Riem – waarbij verschillende genomineerden op ludieke wijze in het zonnetje worden gezet – vindt tijdens de Voorjaarsmarkt plaats”, vertelt Beppy Holwerda namens de organisatie.

Hoogtepunt van het Dickens Kerst-Week-Menu had de toneelvoorstelling A Christmas Carol  moeten worden, gespeeld door acteurs en actrices uit Alteveer en omgeving. Iedereen zat helemaal in zijn of haar rol en de decors en kostuums waren klaar. Toen corona op het laatste moment toch roet in het eten gooide, besloot de organisatie de voorstelling dan maar zonder publiek te spelen. Filmclub Sellingen nam de voorstelling op en werkt momenteel aan de montage tot film. Deze film wordt in december in aanloop naar de komende kerstdagen voor publiek vertoond in De Drijscheer.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal