Direct naar de inhoud.

Refaja informeert patiënten tijdens Dag van de beroerte

  • door:
  • op:

refajaSTADSKANAAL – In het kader van de Europese dag van de beroerte (CVA) organiseert het Refaja ziekenhuis op dinsdag 13 mei een informatiemarkt over beroerte. Ook zijn er diverse lezingen. Neurologiepatiënten, hun naasten en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De dag staat in het teken van herkenning, nazorg en toekomst.

De informatiemarkt vindt plaats in de Zwartsenbergzaal van het Refaja ziekenhuis en is van 13.00 tot 16.30 uur. Entree is gratis, opgave is niet nodig. Geïnteresseerden kunnen in gesprek met patiëntenverenigingen en een mantelorganisatie. Bij leerlingen van de afdeling Neurologie kunnen bezoekers hun bloeddruk en suikerspiegel laten meten.

Tussen 14.30 en 15.30 uur kan men informatie inwinnen bij ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten en neurologieverpleegkundigen van het Refaja ziekenhuis. Gedurende de middag zijn er diverse lezingen:

–        Voordracht neuroloog Jan Bonte, 14.00 tot 14.30 uur.

–        Ervaringsdeskundige Herman Abelen over overleven na een CVA, 15.00 tot 15.30 uur.

–        Nazorgverpleegkundige Ankie Steenhuis over de stand van zaken CVA nazorgpoli van het Refaja ziekenhuis, 15.45 tot 16.00 uur.

Leerlingen van het Noorderpoort College verzorgen tijdens de Europese dag van de beroerte een verwenuurtje voor patiënten op de verpleegafdeling Neurologie van het Refaja. Bijvoorbeeld samen wandelen, uiterlijke verzorging of gewoon een praatje maken.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal