Direct naar de inhoud.

Afscheid wethouders Stadskanaal met een lach en een traan

  • door:
  • op:
(f: RTVS)
(f: RTVS)

STADSKANAAL – Een afgeladen theaterfoyer, dat was de aanblik voor wie vanmiddag afscheid kwam nemen van de oud wethouders Jan Bessembinders (CDA), Jan Willem van de Kolk (PvdA) en Erik Bieze (GBS) in het theater Geert Teis.

Bij elkaar opgeteld waren de heren goed voor 32 jaar gemeentebestuur. Dat is niet mis en dat vond ook burgemeester Baukje Galama die de oudgedienden één voor één toesprak.

Dat dit ging met een lach en een traan is vanzelfsprekend. Vooral Jan Bessembinders richtte zich vanmiddag zichtbaar emotioneel tot de toehoorders en pinkte op het eind een traan weg. De man die de geschiedenis ingaat als de bedenker van ‘pleinlijn’ kreeg als afscheid een symbolische straatsteen aangeboden. Want Jan stond in de afgelopen 12 jaar als een rots in de branding voor zijn gemeente. Besturen was zijn hobby. “En het werd nog betaald ook”, waren zijn eigen woorden. Jan gaat nu genieten van zijn pensioen.

Peter Gelling drukt de hand van Jan Willem van de Kolk ( F: RTVS)
Peter Gelling drukt de hand van Jan Willem van de Kolk ( F: RTVS)

Jan Willem van de Kolk gaat nog even door. Het moge inmiddels bekend zijn dat zijn carrière voortgezet wordt in de gemeente Bedum. 16 jaar was Jan Willem wethouder in onze gemeente. Dat is waarlijk niet mis. Ook Jan Willem kreeg enkele symbolische cadeaus uit handen van burgemeester Galama. Zoals een roos, maar ook een vogeltje wat staat voor het twitteren. Als geen ander liet Jan Willem van zich namelijk horen via social media. Iets wat ook in Bedum vast zal worden voortgezet.

Erik Bieze was vanmiddag het éérst aan de beurt toegesproken te worden. 4 jaar lang heeft hij als GBS wethouder met de scepter mogen zwaaien in Stadskanaal. Erik was ondermeer verantwoordelijk voor de brug- en sluisbediening op zondag zodat de gemeente Stadskanaal ook op zondag bezocht kan worden door vaar-recreanten. Stond altijd klaar in de wereld van Kunst en Cultuur in een periode van bezuiniging. Een zware en moeilijke taak. Erik is altijd gewoon gebleven en sprak (aldus burgemeester Galama) nooit uit de hoogte. Eindige zijn gesprekken vaak met een simpele ‘moi’ en een lekker balletje gehakt behoorde tot zijn favoriete snack op het gemeentehuis. Erik gaat verder als raadslid van de partij Gemeentebelangen Stadskanaal.

Burgemeester Galama richt zich tot Jan Bessembinders ( F: RTVS)
Burgemeester Galama richt zich tot Jan Bessembinders ( F: RTVS)

Dat de drie oud-wethouders erg geliefd waren is vanmiddag wel duidelijk geworden. Het was een eindeloos stoet van mensen om de oud-wethouders de hand te drukken en te bedanken. Stadskanaal heeft nu drie nieuwe wethouders: Boen (PvdA), Gelling (GBS) en Plieger (CDA) die samen met Johan Hamster (CU) (de enige aangebleven wethouder) de burgemeester en de gemeenteraad (onze volksvertegenwoordigers) de gemeente verder besturen.

Opmerking:  RTV Stadskanaal heeft een videoreportage gemaakt. Zodra deze gemonteerd is kun je die op deze site gaan bekijken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal