Direct naar de inhoud.

PaardenSportVereniging De Driesporen organiseert ‘Paard en Paspoort’

IMG_1198ONSTWEDDE – Op zaterdag 31 mei organiseert PaardenSportVereniging De Driesporen voor de eerste maal ‘Paard en Paspoort’. Op deze middag van 2 tot 5 kunnen bezoekers aan Manege De Driesporen (Onstwedde) onder andere hun paard of pony laten controleren op entingen, spieren, hoeven en tanden. Maar ook zijn er diverse informatiestands en presentaties.

Geregeld blijkt op concoursen – of zelfs kampioenschappen – dat de entingen van een paard of pony niet in orde zijn. Soms, of eigenlijk juist vaak, entingen van een aantal jaren geleden. Heel erg zonde, want op dat moment wordt je uitgesloten van verdere deelname op dat moment. En dat kan je het kampioenschap kosten. Vandaar dat PSV De Driesporen KNHS controleur Sijbrand Nijhoff heeft gevraagd om op Paard en Paspoort dit te controleren. Dan loop je op concours niet tegen een vervelende verrassing aan.

Als je toch naar Paard en Paspoort komt met je paard of pony, dan kan je direct ook de spieren, tanden en hoeven van je paard of pony laten controleren. En laten checken of je zadel nog goed past.

Tussendoor is er gelegenheid om de diverse informatiestands te bezoeken of presentaties bij te wonen. Zo zijn er onder andere presentaties over ‘Paddock Paradise’, ‘Gedragstraining bij Paarden’ en ‘Voeding bij Sportpaarden’. Maar ook als je meer wil weten over rijbewijs E achter B of hoefverzorging kan je op Paard en Paspoort meer te weten komen.

Heb je zelf nog geen paard of pony, maar wil je dat graag eens proberen, dan kun je tijdens Paard en Paspoort gratis rijden op een paard of pony van onze manege.

Paard en Paspoort wordt mede mogelijk gemaakt door Sijbrand Nijhoff (officieel I&R controleur namens de KNHS), Roelof Raveling (paardentandarts), Annemarie Nijhoff (ostheopaat), Martine Linders (hoefsmid), Bianca Liewes (zadelmaker), Folkers Rijopleidingen, Animo Ruitersport Veendam, Kirsten Daamen (Stal Holistisch Rijden), Garrelt Kruiter (Huis en Hof Onstwedde).

Toegang voor bezoekers is gratis! Kom je met een paard of pony voor de controles, dan is de toegang € 2,50 voor leden van De Driesporen, € 5,00 voor niet-leden. Als je met een paard of pony komt, meld je dan van te voren even aan. Meer informatie over het programma en de aanmelding is te vinden op www.driesporen.nl. Manege De Driesporen, Wessinghuizerweg 4b te Onstwedde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-